TV K3

android aplikacija

instaliraj

Najoštrije osude na prijetnje Perovića redakciji Kapitala i Vukelića stižu sa svih strana (VIDEO)

Najoštrije osude na prijetnje Perovića redakciji Kapitala i Vukelića stižu sa svih strana (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da su prijetnje koje je redakciji CAPITAL-a uputio šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović neprimjerene.

Podsjećamo, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović danas je uputio otvorene prijetnje redakciji portala CAPITAL i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću zbog objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu i kompaniji „Comsar Energy“ te poručio da ćemo, ako još  jednom spomenemo „Comsar“, imati mnogo problema i da je bolje da se selimo, te da ćemo „završiti“.

„Neprimjereno je da se bilo kome prijeti, to odbacujem. Ne znam o čemu se radi, mogu to da zaključujem iz vaših objava, ali u svakom slučaju potrebno je da onemogućimo bilo kakve, bilo kome, prijetnje, ali bilo bi korektno da i mediji pokušaju da budu objektivni, da ne iznose spekulacije i da ljudima ne stvaraju probleme netačnim stvarima. Ne kažem da vi objavljujete netačne stvari, vi ste poznati po tome što objavljujete istinite stvari, tako da u tom pogledu ja odbucujem bilo kakvu mogućnost da neko nekome prijeti“, rekao je Dodik danas na preskonferenciji.

Rekao je da Perović nije predstavnik SNSD-a i da je on predstavnik Republike Srpske, a da Republika nije vlasništvo njegove partije.

Portal CAPITAL objavio je danas da je, iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada Republike Srpske dozvolila kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

Ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu vlast Srpske na taj način opet izlazi u susret, a sve kako bi se povećala vrijednost koncesije i opravdala visoka cijena koju „Elektroprivreda RS“ planira da plati za otkup te koncesije, nakon što je odbijena ruska korporacija ZIO -“Podoljska fabrika za mašinogradnju”, koja je htjela beskamatno da izgradi „Ugljevik 3“.

Pola sata nakon objave teksta redakciju CAPITAL-a nazvao je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, te predstavljajući se kao lobista „Comsara“ iznio niz uvreda i prijetnji na račun redakcije i glavnog i odgovornog urednika CAPITAL-a Siniše Vukelića.

Portal CAPITAL je službeno poslao pitanja u Vladu RS i očekujemo u toku dana da dobijemo odgovor. Prijetnje ćemo prijaviti Liniji za pomoć novinarima kao i MUP-u RS.

I Udruženje novinara RS (UNRS) najoštrije je osudilo pritiske na redakciju portala “CAPITAL”.

Saopštenje UNRS prenosimo vam u cjelini:

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije osuđuje postupke šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duška Perovića i upućne prijetnje redakciji portala “Kapital” i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću, zbog objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu i kompaniji “Komsar Enerdži”.

Naime, Perović je poručio da će “zatvoriti sajt” te da će glavni i odgovorni urednik portala “Kapital” Siniša Vukelić imati “velikih problema u životu”, nastavi li da se bavi komapnijom koja je u ovom slučaju predmet novinarske pažnje, optužujući istovremeno redakciju za iznuđivanje novca.

Udruženje novinara Republike Srpske poručuje Peroviću da Ustav Republike Srpske, koju on predstavlja u Rusiji, članom 26. garantuje “slobodu štampe i drugih sredstava javnog obavještavanja”.

Uz sve njegove manjkavosti, iste garancije daje i Zakon o javnom informisanju, ali i niz drugih akata i konvencija na čije poštovanje se obavezala Republika Srpska, a time i njeni zvaničnici među kojima je i sam Perović.

Ovim putem podsjećamo i Perovića, ali i druge pojedince koji smatraju da su oštećeni radom medija, da svoju zaštitu mogu da potraže u važećim propisima, a nikako u sopstvenoj sili ili uticaju koji je stečen tokom obavljanja dužnosti u ime svih građana Republike Srpske.

Nedopustivim smatramo korišćenje političke moći, položaja i ovlašćenja koje su pojedincu date u ime Republike Srpske, za obračune sa medijima i medijskim radnicima.

I Televizija K3 najoštrije osuđuje upućene prijetnje redakciji CAPITALA u glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.