TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Ostavka Radončića obračun u okviru bošnjačke političke elite

Dodik: Ostavka Radončića obračun u okviru bošnjačke političke elite

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostavka ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.

“Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše”, rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da sada opet Savjet ministara nije kompletan.

“To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno naravno da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažovanost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu”, rekao je Dodik.

On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i Republiku Srpsku.

“Pokušaćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće”, zaključio je Dodik.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je ranije danas u Sarajevu da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere “Respiratori”.

Izvor: Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.