Dodik na Jahorini sa rukovodstvom Olimpijskog centra (VIDEO)

Dodik na Jahorini sa rukovodstvom Olimpijskog centra (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je danas na Jahorini i upoznao se sa radovima koji se  na planini obavljaju pred predstojeću zimsku sezonu.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Olimpijskog centra, Dodik je sa saradnicima, među kojima je ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, posjetio lokaciju na vrhu Jahorine gdje je u toku izgradnja akumulacije za vještačko jezero koja će biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje ski-staza na Jahorini.

Prvi put od 1984 i Zimskih olimpijskih igara  radimo zahtjevne projekte za Jahorinu kako bi bio urađen sistem vještačkog osnježavanja  rekao je direkor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Nakon vodosnabdjevanja radiće se akumulacija na vrhu planine, uređenje staza i projekat vjetroustava.

Institucije Srpske pružaju značajanu podršku Olimpijskom centru /OC/ “Jahorina” da bi ova kompanija od regionalnog značaja bila što profitabilnija.rekao je Dodik . Osim ovog jezera i sistema osnježavanja, ističe Dodik, ovdje se intenzivno radi i na izgradnji puteva i komunikacija, i sve će to biti riješeno do naredne truističke sezon

Dodik je istakao da se na Jahorini vide investicije Vlade Republike Srpske koje premašuju 86 miliona KM i podsjetio da se, zahvaljujući podršci i Vlade Srbije, na Palama realizuje niz infrastrukturnih projekata, a intenzivirani su i radovi na završetku rekonstrukcije sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu.

OSM TV

Komentarišite

Your email address will not be published.