Dobojskoj policiji prijavljeni prijetnja na glasačkom mjestu i kupovina glasova

February 21, 2021, 1:47 pm

Štabu Policijske uprave Doboj „Izbori 2021“ koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije na dan ponovljenih lokalnih izbora u Doboju,  do 14,00 časova prijavljeni su sljedeći događaji na glasačkim mjestima:

Policijskoj stanici Doboj 1, oko  08, 45  časova, iz političkog subjekta PDP-a prijavljeno je da je na biračkom mjestu u Podnovlju njihovom posmatraču prijećeno prilikom glasanja. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 koji su utvrdili da nije dolazilo do  narušavanja javnog reda i mira te da  posmatraču PDP-a nisu dali stolicu na pomenutom biračkom mestu, nakon čega se isti odjavio sa biračkog mjesta a potom zaražio ljekarsku pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice.

Policijskoj stanici Doboj 1, oko  09, 10 časova, iz Koalicije NVO „Pod lupom“ prijavljeno je da se u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini biračkog mjesta „Čitaonica“ vrši kupovina glasova. Po navedenom su postupili policijski službenici prilikom čega su utvrdili da u navedenom slučaju nema elemenata prekršaja niti krivičnog djela.

Podsjećamo, zbog održavanja lokalnih izbora, lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Doboj (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) radi danas, 21 februara do 19,00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *