TV K3

android aplikacija

instaliraj

Doboj: Pobjednik predstava “Ožalošćena porodica” (VIDEO)

Doboj: Pobjednik predstava “Ožalošćena porodica” (VIDEO)

Predstava “Ožalošćena porodica”,koju su odigrali glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, pobjednik je 20. jubilarnog “Teatarfesta Doboj 2019”, koji je sinoć završen na velikoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje.Ne festivalu su nastupila pozorišta iz Prijedora,Zagreba,Zenice,Banja Luke i Vranja.

Nagrada za najbolju predstavu festivala dodijeljena je komadu “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Srpske,koji je rađen po tekstu Branislava Nušića,a u režiji NIkole Pejakovića.Predstava se izdvojila po svim elementima teatarskog jezika,te je dominirala pojedinačnom i kolektivnom igrom ansambla,obrazložio je svoju odluku tročlani žiri u sastavu MIlenko Iliktarević,Simon Grabovac i Mira Stanišev.

Nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Jadranke Đokić,za ulogu u predstavi “Pluća” u izvođenju Egzit teatra iz Zagreba. Aleksandar Stojković,koji igra Tasu u pobjedničkoj predstavi dobio je nagradu za najboljeg glumca.Narodno pozorište Srpske već nekoliko godina odnosi najveći broj nagrada sa ovog festivala.

Specijalnu nagradu žiri je dodijelio drami “Kepler 452-B” Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja.

I po glasovima publike najbolja predstava je “Ožalošćena porodica”.Dobila je ocjenu 4.76.Organizatori zadovoljni ovogodišnjim festivalom.

Zavjese na 20. jubilarnom Teatarfestu spuštene su dodjelom nagrada najboljima.U čast pobjednika glumci beogradskog teatra Balkan-novi pokret odigrali su predstavu “Dobri čovek”.

(TV K3)

 

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.