Doboj: Ko će biti supervizori na ponovljenim izborima? (VIDEO)

February 4, 2021, 7:00 pm

Ko su supervizori koje će CiK BiH angažovati na ponovljenim  izborima u Doboju 21. februara? Iz Gradske izborne komisije Doboj kažu da će to najvjerovatnije biti ljudi koji su bili aktivni u biračkim odborima u drugim lokalnim zajednicama u BiH.Novi članovi biračkih odbora,koje će imenovati politički subjekti, moraće proći obuku , ističu iz dobojske GIK.

Supervizori koji će biti na svakom biračkom mjestu pomoći će GiK Doboj da provede ponovljenne izbore u ovom gradu,poručio je predsjednik dobojske GIK Nenad Paleksić. Od kada je CiK donio odluku o ponavljajnju izbora u Doboju i najavio prisustvo supervizora postavlja se pitanje ko će oni biti?

Isti posmatrači mogu biti angažovani i na ponovljenim izborima.Akreditaciju,ukoliko je nemaju,mogu dobiti od GIK-a.Za razliku posmatrača članovi biračkih odbora ne mogu biti isti.Politički subjekti moraju da imenuju nove članove,koji će od sledeće sedmice na obuku.

GIK Doboj je po instrukciji CiK-a izvršio  provjeru uslovnosti prostorija gdje su bila biračka mjesta.Donesena je odluka da na tri biračka mjesta bude promijenjena lokacija.

Dobojlije će ponovo na birališta 21. februara.Kažu da ne očekuju velike rezultatske promjene.

 Izbori u Doboju biće ponovljeni na 89 od 108 biračkih mejsta.Pravo glasa imaće 50.615 birača.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.