Doboj: Jerinić sa predstavnicima Udruženja ,,Budućnost 4+”, dogovoreno da Udruženje bude proglašeno od javnog interesa (VIDEO)

November 25, 2021, 4:30 pm

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić razgovarao je sa predstavnicima Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Budućnost 4+“ na republičkom i lokalnom nivou. Na sastanku je dogovoreno da to Udruženje bude proglašeno od javnog interesa.

Dobojsko Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Budućnost 4+“ na narednom skupštinskom zasjedanju trebalo bi da bude proglašeno od javnog interesa, najavio je gradonačelnik Boris Jerinić nakon sastanka sa predstavnicima tog Udruženja. Jerinić je rekao da će Grad ovom udruženju obezbijediti i kancelariju, u kojoj bi organizovali svoj rad.

Kroz stipendiranje djece i pružanje mogućnosti roditeljima te djece da se prekvalifikuju odnosno usavrše svoje obrazovanje, višečlane porodice mogu postati samoodržive, smatra Olivera Nedić, predsjednik dobojskog Udruženja sa četvoro i više djece.

Iz Udruženja „Četiri plus“ Republike Srpske poručuju da sa Vladom Srpske već neko vrijeme pregovaraju da se usvoji „zakon o majci“. Sve majke u Republici Srpskoj za svako rođeno dijete imale bi mjesečni dodatak u visini minimalne plate, a to pravo bi ostvarivale bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, dok im djeca ne napune 18 godina

Samo dobojsko Udruženje porodica sa četvoro i više djece prema trenutnim podacima broji oko 200 članova. Cilj je da u narednom periodu ovo udruženje i u drugim lokalnim zajednicama širom Srpske bude proglašeno od javnog interesa , te da se na taj način poboljša položaj višečlanih porodica.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *