TV K3

android aplikacija

instaliraj

Doboj- Dogovor o izgradnji nove bolnice (VIDEO)

Doboj- Dogovor o izgradnji nove bolnice (VIDEO)

U gradskoj upravi u Doboju je održan sastanak između gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića i direktora dobojske bolnice Milorada Živkovića, a tema sastanka bila je izgradnja nove bolnice.

Današnji sastanak dio je priprema za izgradnju novog bolničkog objekta koja je sasvim izvjesna, a učesnici sastanka podijelili su međusobne obaveze kako bi i administrativno bili spremni za izgradnju.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je kazao da je izgradnja bolnice najvažniji projekat ove godine te da će sve nadležne gradske službe obaviti što je njihov zadatak.

On je naveo da je u toku izrada elaborata kojim bi trebalo da bude potvrđeno da se može graditi na odabranoj lokaciji, iako se u javnosti spekulisalo da je riječ o vodozaštitnoj zoni.

“To je za nas važno da možemo sačekati mjesec sa tom dokumentacijom koju će Skupština usvojiti, a onda poslije toga će biti završen regulacioni plan i mi poslije dajemo građevinsku dozvolu na osnovu projektne dokumentacije”, kazao je Petrović.

On je dodao da će Ministarstvo moći da raspiše tender za gradnju do kraja aprila.

“Ja očekujem da ćemo u planiranom roku sprovesti sve ove procedure, raspisati tender, izabrati izvođača, početi sa realizacijom projekta, a sama dinamika će biti definisana i tenderskom dokumentacijom, odnosno na kraju potpisanim ugovorom”, izjavio je ministar Bogdanić.

Izgradnja dvije bolnice, u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, smanjila je gabarite nove bolnice koja će se graditi u Doboju, pa će umjesto 24.000 kvadratnih metara zauzimati oko 4.000 manje, rečeno je danas u Doboju.

“Kada smo uporedili te bolnice sa projektom, vidjeli smo da nije neophodno imati više od 20.000-21.000 kvadratnih metara za jednu savremenu adekvatnu bolnicu”, kazao je dr Milorad Živković, direktor bolnice “Sveti apostol Luka” te dodao da je zbog toga potrebno revidirati prvobitni projekat nove bolnice iz 2013. godine.

On je dodao da će broj kreveta, soba i ostalih prostorija biti optimalan za njeno funkcionisanje.

Dobojska regija zaslužuje novu bolnicu kako bi nivo i kvalitet usluga bili na adekvatnom nivou, saglasni su učesnici sastanka.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.