TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đoković u trećem kolu Indijan Velsa

Đoković u trećem kolu Indijan Velsa

Njbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Amerikanca Bjorna Frantanđela sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:2 i plasirao se u treće kolo masters turnira u Indijan Velsu.

Naredni rival srpskog tenisera biće Nijemac Filip Kolšrajber, koji je pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 6:4, 6:4.

Novak je uspio da prebrodi prvu prepreku u Indijan Velsu. Amerikanac je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu. Đoković je nakon osvojenog prvog perioda zaigrao odlučnije i lako riješio drugi set u svoju korist.

Poslije uvodnih gemova koje je Novak osvojio bez izgubljenog poena, protivnik koristi greške Đokovića i oduzima mu servis u petom gemu. Novak je pokušao da uzvrati i u narednom gemu propustio je jednu brejk loptu. Propušteno je nadoknadio u desetom gemu kada je protivnik servirao za set. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set reše u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Prvo jesrpski teniser došao do mini-brejka prednosti, da bi Frantanđelo uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa (4:5) i imao priliku da na svoj servis riješi set. Međutim, Đoković uzvraća istom mjerom i osvaja set loptu, koji je iskoristio na svoj servis – 7:5 u taj-brejku.

U drugom setu Đoković je bio nezadrživ. Protivnik nije imao načina da se suprotavi asu. Na startu je Novak uspio da oduzme servis protivniku i time slomi  njegov otpor. Novak je bio siguran na svoj servis, a u petom gemu je novim brejkom povećao na 4:1. Potom je rutinski priveo set kraju za konačni 6:2.

Naredni rival u trećem kolu turnira biće  mu Nijemac Filip Kolšrajber, koji je pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

(RTS)

Komentarišite

Your email address will not be published.