Đoković opet šokirao: “Ne jedem po 16 sati i osjetio sam poboljšanje”

May 13, 2020, 7:20 am

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je na Instagramu snimak razgovora sa profesorom dr Draganom Ivanovim, koji je specijalista interne medicine i profesor na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu.

Đoković je tokom razgovora otkrio da ne konzumira hranu 16 sati u posljednjih godinu i po dana.

– Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 – 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primjenjujem, osjetio sam u posljednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova – rekao je Đoković, a prenosi Srbijadanas.

Profesor Ivanov, koji je vegetarijanac od rođenja, imao je opširnu analizu.

– Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gdje može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija. Ako mi ručamo u 2 ili 3 sata popodne, u 2 do 3 sata poslije ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati – rekao je Ivanov. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *