Đoković će igrati na US openu

August 13, 2020, 12:37 pm

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je da će igrati na grend slemu u NJujorku.

“Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove sa svih strana, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu”, objavio je Đoković.

Đoković je rekao da će otputovati u SAD, pošto je najvjerovatnije dobio garancije da po povratku neće morati u obavezni dvonedjeljni karantin.

Novak je u više navrata u proteklih mjesec dana pokušavao da, na sastancima sa čelnim ljudima Teniske asocijacije profesionalaca /ATP/, organizatorima turnira i kolegama igračima, dođe do rješenja, u čemu je na kraju i uspio.

Prema pravilima, svako ko se vrati iz Amerike, mora u dvonedjeljni karantin, što umnogome otežava nastavak sezone, pa su igrači tražili garancije od ATP-a i Teniske asocijacije SAD.

Prvi reket svijeta je prije nekoliko dana je predvodio najboljih 20 igrača na tajnom sastanku, kada je saopšteno da će se svi povući sa Ju-Es opena ukoliko ne dobiju navedene garancije, pa se sada očekuje da mnogi potvrde da će igrati u “velikoj jabuci”.

Nastup na Ju-Es openu do sada su otkazali Rafael Nadal, Rodžer Federer, Stan Vavrinka, Nik Kirjos, dok je Endi Mari dobio specijalnu pozivnicu.

Đoković će prije grend slema igrati i na Sinsinati openu.

Ju-Es open je na programu je od 31. avgusta do 13. septembra i igra se za nagradni fond od 53,4 miliona dolara.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *