TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đokić na sastanku sa Dačićem i Antićem u Beogradu

Đokić na sastanku sa Dačićem i Antićem u Beogradu

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije /SPS/ i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem i sa potpredsjednikom SPS-a i ministrom rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandrom Antićem.

Tema sastanka su bili razvojni projekti koji se realizuju u Srpskoj i Srbiji, kao i sadašnja i buduća međusobna podrška i saradnja ove dvije sestrinske partije.

Predsjednik Đokić je ovom prilikom čestitao predsjedniku Dačiću i SPS-u na rezultatu ostvarenom na nedavno održanim izborima u Srbiji.

„Želim da istaknem svoje lično zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo svih socijalista Republike Srpske i svih građana koji cijene i vole Ivicu Dačića, činjenicom da je SPS druga stranka po snazi u Srbiji, što je potvrda patriotske politike koju vode socijalisti i Ivica Dačić“, rekao je Đokić.

On je još dodao da su Srbiji, ali i čitavom regionu, potrebni stabilnost, investicije, saradnja i razvojni projekti.

„Zbog toga je od izuzetne važnosti da su građani Srbije prepoznali i nagradili aktuelnu politiku koju predvode Vučić i Dačić“, istakao je Đokić.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku uspješne saradnje između dvije partije koje teže da postanu jedna.

Dačić je izrazio svoju punu podršku Petru Đokiću i SP-u, naglasivši da partija, koja je nastala od nekoliko bivših članova SP-a, nema, niti će ikada imati njegovu ličnu podršku, kao ni podršku SPS-a za kopiranje naziva, loga i parola partije, te da sa takvom vrstom plagijatora Socijalistička partija Srbije nikada neće ostvariti nikakav vid saradnje u budućnosti.

„Socijalistička partija je samo jedna u Republici Srpskoj, kao što je samo jedna i u Srbiji, a zajedno činimo jednu Socijalističku partiju srpskog naroda sa obje strane Drine. Borićemo se protiv svakog vida uzurpiranja našeg imena i vrijednosti. SPS je i sada uz SP,  isto kao što je bila i prije 27 godina, kada smo osnivali Socijalističku partiju u Republici Srpskoj“, naglasio je Dačić.

On je prenio iskustva iz protekle kampanje, koja je po svemu bila specifična, zbog pandemije izazvane korona virusom, te poželio mnogo uspjeha u radu SP-u i Petru Đokiću na lokalnim izborima koji predstoje u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik Socijalističke partije Srbije i ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić istakao je važnost održavanja ovakvih sastanaka i razvijanja dalje saradnje između SPS-a i SP-a.

„Srbija i Srpska imaju nekoliko izuzetno značajnih zajedničkih projekata u oblasti energetike, ali i u drugim oblastima. Republika Srpska i Republika Srbija su trajno povezane istorijskim, političkim, kulturnim i duhovnim sponama, ali i Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama. To su sve načini na koje želimo da nastavimo da vodimo brigu o srpskom narodu sa obje strane Drine. Socijalisti to znaju i socijalisti su spremni da nastave da rade i da se bore za srpske nacionalne interese i za bolji život srpskog naroda, gdje god se on nalazio. U Đokiću i SP-u imamo trajnog saradnika i partnera u ostvarenju tih nacionalnih ciljeva i interesa“, poručio je Antić.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.