TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dječak umro u bunaru čekajući pomoć, tijelo izvučeno u užasnom stanju

Dječak umro u bunaru čekajući pomoć, tijelo izvučeno u užasnom stanju

Sujith Vilson, dvogodišnji dječak iz Indije kojeg su spasioci pokušavali da izvuku iz bunara u koji je upao prije tri dana, preminuo je čekajući pomoć. Njegovo tijelo izvučeno je danas, kako su lokalni zvaničnici saopštili, u raspadnutom stanju.

Sujith je pao u napušteni bunar dok se igrao sa prijateljima. U početku je bio zaglavljen na oko 10 metara, ali je potom pao dublje u napušteni bunar dubok 180 metara. Bunar je toliko dubok jer je zapravo riječ o bušotini iz koje se izvlači voda.

Zvaničnici indijske države Tamil Nadu rekli su da je tijelo dječaka izvučeno u raspadnutom stanju, poslije 82-satne akcije spasavanja.

Prema njihovim riječima, tokom akcije spasavanja korišćena je specijalna oprema, različite bušilice kojima su spasioci pokušali da izbuše paralelnu rupu u odnosu na onu u koju je dijete upalo, ne bi li tako olakšali izvlačenje koje je komplikovanim učinila i kiša koja je padala tih dana.

Nakon što je tijelo je poslato u vladinu bolnicu na obdukciju, predato je roditeljima koji su već organizovali sahranu.

Akciju spasavanja dječaka pratilo je pola države, organizovane su molitve u hramovima, pisani su apeli za pomoć na društvenim mrežama, a indijski premijer Narendra Modi takođe je iskazao brigu zbog mališana.

Slučaj dobio je i političku dimenziju, s obzirom da je opozicija reagovala, tražeći odgovornost od vlasti što su takve bušotine otvorene i zahtijevajući da vlast uspostavi efikasnije protokole za spasilačke akcije u sličnim slučajevima.

Smrt Sujith Vilson nije jedini takav slučaj. U junu ove godine u državi Punjab umro je mališan koji se zaglavio u sličnom bunaru, uprkos dvodnevnoj akciji spasavanja.

(Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.