TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dječak se ubio skokom sa zgrade, djevojčicu spasili u zadnji tren

Dječak se ubio skokom sa zgrade, djevojčicu spasili u zadnji tren

Britanski tinejdžer, koji se u petak ubio skočivši sa posljednjeg sprata šoping centra u Marbelji, identifikovan je kao Ričard Ficsimons (16).

Učenik elitne škole iz tog grada prethodno je sklopio pakt sa svojom 14-godišnjom djevojkom da zajedno sebi obuzmu život, ali je ona u posljednjem trenutku spašena.

Prvi je sa krova šoping centra u petak popodne skočio Ficsimons, a dJevojčica koja je stajala na ivici je oklijevala. U tom trenutku obezbjeđenje šoping centra prišlo joj je sa leđa i savladalo je.

Džon Henrik (47), prodavac i marketing menadžer iz Norveške, svjedok je drame koja se odigravala na krovu. U trenutku kada se Ficsimons bacio, on je pio kafu sa suprugom Larse u zgradi preko puta.

– Čuli smo jak udarac. Prvo smo mislili da je saobraćajni udes, a onda se ispostavilo da je to tijelo dječaka koje je udario o zemlju. Izašao sam napolje da vidim šta se dešava i vidio sam mladu djevojku koja se bori sa obezbjeđenjem na krovu. Obezbjeđenje je odvlačilo sa male platforme na krovu, nakon čega su se bacilli preko nje. Ona je djelovala jako bijesno, ali se kasnije se smirila – kaže on.

Tinejdžeri su dan ranije najavili da idu u kupovinu u taj šoping centar, a sutradan su prijateljima preko društvenih mreža najavili da će okončati svoje živote. Alarm za uzbunu, nakon kojeg je počela potraga za njima, bila je oproštajna poruka koju je neimenovana djevojčica objavila na Instagramu neposredno prije tragedije.

– U ovom prljavom svijetu ne želim više da živim. Svima koji su me nekada poznavali, voljeli i podržavali, hvala vam. Nedostajaćete mi – napisala je ona.

Majka jednog njihovog prijatelja koji je vidio poruku, pozvala je šoping centar da ih upozori na njihov plan, a potom i sama počela da ih traži. Još nekoliko ljudi zvalo je upravu centra zbog poruka, nakon čega ih je obezbjeđenje pronašlo na snimcima video nadzora. Požurili su na krov zgrade, ali nažalost, za dječaka je bilo kasno, ali su uspjeli da spase djevojčicu.

Ričard je pohađao privatnu školu “Aloha koledž” u Marbelji. Njegovi drugovi ostavili su svijeće ispred centra, opraštajući se od Ficsimonsa, prenosi Fokus.ba.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.