TV K3

android aplikacija

instaliraj

Divac vraća “duh igre” u NBA: U Kingse stižu Peđa i Bobi, “izbačen” statističar

Vlade Divac nastavlja da renovira Sakramento Kingse, ne samo kada se radi o igračkom kadru, već i kada je reč o filozofiji vođenja ovog kluba čiji je svojevremeno bio igrač, a sada je potpredsednik, zadužen za sportska pitanja.

Divac vraća “duh igre” u NBA: U Kingse stižu Peđa i Bobi, “izbačen” statističar

 

Od početka ovog “prelaznog roka”, u tim iz Kalifornije stigli su Rejdžon Rondo, Kosta Kufos, Vili Kauli-Stajn, Keron Balter, Kvinsi Ejsi, Džejms Anderson, Marko Belineli, a onda i momak koji je briljirao u Letnjoj ligi u Las Vegasu, Set Kari, mlađi brat MVP-a NBA lige, Stefa Karija.

Divac je potom i zvanično pozvao Peđu Stojakovića da mu se pridruži u radu uprave “kraljeva”, ali i ne samo njega, već i Bobija Džeksona, još jednog člana slavne generacije zbog koje su Srbi noćima bili budni i, gledajući čak i na ulicama, na velikim ekranima čuvene duele sa Lejkersima za plasman u NBA finale.

Ali, nije se na tome zaustavio Vlade. Kako prenose američki mediji, Divac je maltene prekinuo komunikaciju sa Dinom Oliverom, čovekom koji je radio kao analitičar u medijskom gigantu ESPN-u, a potom ga je gazda Kingsa angažovao kao “direktora za igrački kadar”. Međutim, naš nekadašnji reprezentativni centar, ne želi da se igrači dovode i otpuštaju samo zbog toga kakava im je “napredna statistika”, pa je Oliveru poručio, navode isti izvori, da ne prisustvuje letnjoj ligi.

Iako ga on nije baš poslušao, pošto je mečeve pratio sa tribina, a viđen je potom i u društvu članova stručnog štaba Sakramenta, jasno je da je Vlade Divac rešio da vrati “duh igre” u “kraljeve”, onakav kakav je vladao kada su on, Peđa, Bobi, Hido, Veber, Bibi, Polard i ostali oduševljavali.

Naravno, NBA je, pre svega, jedan ozbiljan biznis i bilo bi neozbiljno pomisliti da će gazde smatrati uspehom ako se “lepo igra”, a ne bude rezultata. Ali, vodeći se onim principom da će dodavanje iza leđa i bacanje za loptu čak i u publiku dovesti i neke nove klince na tribine, Divac kao da poručuje “te stvari nikada nećete naći ni u jednoj jedinoj statistici, ali ako ih imate kao identitet tima – taj tim može samo da ide ka vrhu, ne nizbrdo”.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.