Disciplinski zbog Baje Malog Knindže: Skandal u školi, učenici na proslavi pjevali nacionalističku pjesmu (VIDEO)

June 23, 2022, 12:34 pm

U OŠ “Vasa Stajić” iz Novog Sada, gdje su se četvrtaci veselili uz pjesmu koja raspiruje nacionalnu mržnju prema Bošnjacima, pokrenut je disciplinski postupak.

Iako je direktorka Zorica Đurić prvo izjavila da se sve desilo slučajno, na kraju je riješeno da se krivica ipak ispita.

– Pokrenut je disciplinski postupak i, dok se on ne završi, više se nećemo oglašavati o ovom slučaju – poručila je Đurićeva.

Ona nije htjela da precizira protiv koga je postupak pokrenut, ali se pretpostavlja da je protiv učiteljica koje su organizovale završnu priredbu učenika četvrtih razreda.

Podsjetimo, desetogodišnjoj djeci je na ovoj priredbi puštana pjesma “Ne volim te Alija, zato što si Balija” u kojoj se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima.

Na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, dječica đuskaju uz stihove, a u jednom trenutku i učiteljica pada u sevdah, pa poziva djecu u “vozić”. Ipak, četvrtaci na snimku vesele se ritmu, a riječi pjesme ne znaju, tako da je očigledno da nisu ni svjesni o čemu se tu pjeva.

Direktorka škole Zorica Đurić prvo je rekla da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao djeci.

 

– U priredbi su učestvovala djeca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pjesme. Pjesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primjerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pjesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti riječi – ispričala je ona.

Ministarstvo prosvjete nije se oglasilo o ovom slučaju, piše Telegraf.

 

Izvor: SRPSKAINFO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.