TV K3

android aplikacija

instaliraj

Devet knjiga koje najveći svjetski preduzetnici Bil Gejts, Džef Bezos i Voren Bafet misle da morate pročitati

Devet knjiga koje najveći svjetski preduzetnici Bil Gejts, Džef Bezos i Voren Bafet misle da morate pročitati

Bil Gejts čita oko 50 knjiga godišnje, Mark Kjuban tri sata svakog dana provede čitajući, Mark Zakerberg čita 24 knjige godišnje, dok Voren Bafet troši čak 80 odsto svog vremena na čitanje. Postavlja se pitanje: koji su to naslovi koje preporučuju najbogatiji preduzetnici na svijetu?

BookAuthority pruža neograničenen broj preporuka od strane nekoliko stotina biznis lidera kao što su Gejts, Brenson, Bafet, Mask, Bezos, Zukerberg, Kuk i ostali, dajući svima svojevrsnu personalizovanu listu za čitanje.

Preporuke Bila Gejtsa

1. “Shoe Dog: Memoari tvorca Nikea” autora Fila Knight-a

U ovom instant bestseleru Njujork Tajmsa, osnivač i predsjednik Nikea Phil Knight “nudi rijedak ali poptpuno transparentan pogled na poznatog medijski stidljivog čovjeka koji stoji iza swoosh-a”, govorec´i o najranijim danima nastanka kompanije i evolucije u jedan od svjetski najkvalitetnijih, najdinamičnijih i najprofitabilnijih brendova.

2. “Stres test: Refleksije na finansijske krize” autora Timotija F. Geithnera

Nekadašnji predsjednik njujorškog FED-a i sekretar trezora predsjednika Baraka Obame, Geithner uvodi čitaoce iza scene najgore finansijske krize još od vremena velike depresije, objašnjavajuc´i teške i politički neprijatne odluke koje je napravio, kako bi popravio slomljeni finansijski sistem i spriječio propast državne ekonomije.

3. “Mit o jakom vođstvu: političko liderstvo u modernom dobu”, autora Arčija Brauna. Kao delo jednog od najistaknutijih političkih istoričara na svijetu, ova knjiga predstavlja studiju političkog vođstva od trenutka dolaska parlamentarne demokratije do doba Obame.

Preporuke Džefa Bezosa

4. “Inovatorska dilema: kada nove tehnologije uzrokuju neuspjeh velikih preduzec´a”, autora Klejtona M. Kristensena. Ova knjiga je proglašena za jednu 100 knjiga o liderstvu i uspjehu u životu i smatra se klasikom inovacija. Kristensenov rad citiraju najpoznatiji svjetski lideri, od Stiva Džobsa do Malkolma Gladvela.

5. “Sem Volton, Made In America” autora Sema Voltona
Sem Volton, nesporni trgovački kralj krajem dvadesetog vijeka koji je izgradio najveći maloprodajni lanac na setu „Volmart“ u ovoj knjizi beilježi inspiraciju, srčanost i optimizam koji su ga doveli do toga da ostvari američki san.

6. “Marketing na tržištu podataka: 15 metrika koje svi u marketingu moraju da znaju”, autora Marka Džeferija. Džeferi nudi takozvanu Najbolju marketinšku knjigu za 2011. godinu, koja nudi jasan i ubjedljiv vodič za korišćenje strožijeg, strateškog pristupa podacima usmjerenom ka podacima, kako bi pružio značajne dobitke od vašeg marketinga.

Preporuke Vorena Bafeta

1. “Autsajderi: osam nekonvencionalnih izvršnih direktora i njihov radikalni plan za uspeh”, autora Vilijema N. Torndikea

Listirana na prvom mjestu Bafetove preporučene liste čitanja, ova knjiga detaljno govori o izvanrednom uspjehu osam individualističkih izvršnih direktora koji su imali radikalno drugačiji pristup korporativnom upravljanju. Možda ne znate sva nabrojana imena, ali c´ete prepoznati njihove kompanije: „General Cinema“, „Ralston Purina“, „Vashington Post Compani“, „Berkshire Hathavai“, „General Dinamics“, „Broadcasting Capital Cities“, „TCI“ i „Teledine“.

2. “Osvjetljavanje najznačajnije stvari: Neuobičajeno čulo zamišljenog investitora”, autora Hauarda Marksa i Pola Džonsona. Hauard Marks, predsjednik i suosnivač kompanije „Oaktree Capital Management“, poznat je po svojim upečatljivim procjenama tržišnih moguc´nosti i rizika. Nakon četiri decenije sprovedene u vrhu profesije menadžmenta ulaganja, Marks prikazuje uvid u knjigu ulaganja svojih klijenata, koja je po prvi put svoju oprobanu filozofiju učinila dostupnim svim čitaocima.

3. “Sanjaj veliko”, autorke Kristijane Koree. Za samo preko četrdeset godina, Horhe Paulo Leman, Marsel Teles i Beto Sicupira izgradili su najvec´u imperiju u istoriji brazilskog kapitalizma i izašli na svjetsku scenu, a ovo je njihova priča. Bafet je pozdravio Lemana, kao jednog od najboljih biznismena svih vremena.

Izvor: Bankar

Komentarišite

Your email address will not be published.