Detalji nesreće u kojoj je stradalo 17 mladih: Sumnja se na stampedo i trovanje

June 26, 2022, 2:24 pm

Najmanje 17 osoba stradalo je u noćnom klubu u gradu Ist London u Južnoj Africi. Većinom su bili u dobi od 18 do 20 godina, ali “cure” informacije kako je među njima bila i nekolicina maloljetnika.

Povod je bio završetak ispita, lokalni klub je organizovao zabavu, došlo je više mladih nego što se očekivalo i nešto je pošlo u krivom smjeru.

Prema snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama, navodno nastalima kobne večeri, i na kojima je vidljiv logo kluba, prostor je bio prekrcat.

 

 

“Prve fotografije sa scene isključuju mogućnost da su svi stradali u stampedu. Moguće je da je dio njih nastradao na taj način, ali to nije cijela priča. Neki su ležali na podu i na stolicama bez vidljivih ozljeda, što je nemoguće u slučaju stampeda”m rekao je izvor iz policije za britanske medije.

“Jasno je da je došlo do stampeda, ali moramo utvrditi sve okolnosti nesreće. Rezultate ćemo dobiti nakon forenzičkog istraživanja. No kako je riječ o malom klubu, a tijela su bila na oba sprata, samo stampedo nije uzrkovao sve te smrti”, rekao je za AfrikaNewzroom portparol tamošnje policije i zaključio:

“Moramo provesti detaljnu istragu što se prodavalo u tom klubu. Vlasnik će morati odgovoriti na jako puno pitanja.”

Iako iz policije to ne želi potvrdiiti, jedan od razloga ovog tragičnog događaja moguće je trovanje. Neki smatraju da su mladi bili izloženi otrovnom alkoholu, drugi da je bila riječ o zabranjenim supstancama, ali službenih informacija još nema.

Nezavisne.com (Foto: Screenshot/Twitter)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *