TV K3

android aplikacija

instaliraj

“ Derventsko srce” ove godine zaslužilo pet dobitnika

“ Derventsko srce” ove godine zaslužilo  pet dobitnika

U Derventskom Centru za kulturu danas su dodijeljena priznanja “Derventsko srce” na istoimenoj manifestaciji koju već deceniju organizuje  Internacionalni multireligijski interkulturni centar /IMIC/ “Zajedno” iz Dervente. Ove godine nagradu je ponijelo pet dobitnika.

Ovogodišnje priznanje “Derventsko srce” dobili su privrednik I  proizvođač rakije Boško Asentić, veteran rukometa Muhamed Memić, muzičar Alen Lemešević,  Derventski sportski veterani i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice ove opštine.

 “ Impresije su velike, ogromne, mnogo je emocija, mislim da je ovo svojevrsna nagrada za sve nas koji smo rođeni ovdje, a ne živimo u Derventi, profesionalno živimo I radimo negdje drugo. Ja sam dijete ovog grada I uvijek ću  Derventsko srce nositi sa sobom” , rekao je Alen Lemešević dobitnik priznanja “Derventsko srce”

Uprkos tome što je prošla godina označena kao “godina opraštanja”, brojne poruke podrške radu IMIC-a “Zajedno” doprinijele su tome da se manifestacija i dalje održi, kaže predsjednica IMIC-a Milica Pelesić.

“IMIC postoji već 17 godina, što svakako nije malo, a već deceniju dodjeljujemo i svoju najvažniju nagradu, koju su ponijeli brojni zaslužni Dervenćani. I mnogi drugi zaslućeno očekuju da im se pridruže i mi nastavljamo da radimo” ,  ističe Pelesićeva.

 

Svečanost je počela dodjelom nagrada pobjednicima Teniskog turnira “IMIC 2017” Goranu Šukurmi, Predragu Gostimiroviću i Ivanu Komnenoviću, a u prigodnom programu nastupili su Alen Lemešević i Enver Vejzović. U sklopu manifestacije “Derventsko srce” organizovano je niz događaja, izložbe fotografija, slika, muzičko veče, promocije knjiga.

 

TV K3

 

 

 

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.