TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: “Tebi, zvijezdo sjajna” ženama u čast (VIDEO)

Derventa: “Tebi, zvijezdo sjajna” ženama u čast (VIDEO)

Manifestacija “Tebi, zvijezdo sjajna”, koju tradicionalno povodom 8. marta organizuje Internacionalni multireligijski i interkulturni centar “Zajedno”, okupila je veliki broj Dervenćana, koji su uživali u muzici, i recitacijama.

„Tebi, zvijezdo sjajna“ priredba simboličnog naziva posvećena ženama, uoči njihovog dana, 8. marta, zabavila je dervenćane u Centru za kulturu. Pjesme, recitacije i muzika, a sve sa akcentom na ženski rod i u njihovu čast bili su najbolji način da se posveti pažnja ovim nježnim bićima. IMIC „Zajedno“ iz Dervente već dugi niz godina trudi se da ova manifestacija nađe svoje mjesto u kulturnom životu ovog grada.

“IMIC “Zajedno” već desetak godina organizuje program posvećen ženi i ovo je prilika da se predstave naš hor penzionera, pjesnici, pjevači, recitatori, instrumentalisti i ostali umjetnici. Program je priređen kao svojevrsna zahvala ljepšem polu za sve ono što one čine za nas. Ova manifestacija je prihvaćena od strane derventske publike i nama je drago što na ovakav način doprinosimo obilježavanju 8. marta u Derventi, jer to je zaista jedan od najljepših dana u godini,” rekao je predstavnik IMIC “Zajedno” Fadil Pelesić.

Pjesnikinja Jasmina Radanović, koja je i prosvjetni radnik ističe da već tri godine učestvuje na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Žene trebaju da pošalju važnu poruku i zaslužuju ravnopravno mjesto u društvu poručuje ona.

“Kao prosvjetni radnik, rado se odazivam svakoj kulturnoj manifestaciji, s tim da mi je ova večerašnja posebno draga. Smatram da mi žene možemo da pošaljemo važnu poruku i osjećam se veoma lijepo, kao žena, jer mi je ukazana prilika da istupim i nešto kažem. Sa IMIC-om i njegovim predstavnicima Milicom i Fadilom Pelesić ostvarujem dobru saradnju, zato što oni žele da ovom gradu vrate prijeratni sjaj i ja ih rado podržavam u tome. Kada nastupam, publici se predstavljam pjesmama, jer u slobodno vrijeme pišem poeziju,” istakla je Radanovićeva.

Publici su se ove večeri predstavili hor “Mozaik”, pjevačke grupe SKUD “Derventa” i KUDM “Bosiljak”, pjesnikinje Vera Ratkovac, Jasmina Radanović i Evita Bojkovac. Bogat program svojim nastupima upotpunili su i recitatori Vanja Kojić Ružičić i Fadil Pelesić, solistkinja na gitari Tea Stanković, te pjevač Enver Vejzović.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.