TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Svečano otvoren vodovod Mišinci-Velika Sočanica

Derventa: Svečano otvoren vodovod Mišinci-Velika Sočanica

U Velikoj Sočanici nadomak Dervente, svečano je otvoren vodovod Mišinci-Velika Sočanica, te je riješen poblem sa vodo-sandbdjevanjem  stanovniika mjesnnih zajednica Mišinci i Velika Sočanica konačno je došao kraj, zahvaljujući izgradnji novog vodovoda Mišinci – Velika Sočanica u dužini 14,5 kilometara.

Mještanka Velike Sočanice Mira Pijetlović, nije krila zadovljstvo što je ovaj projekat končano završen.

Projekat izgradnje vodovoda Mišinci-Velika Sočanica vrijedan je oko 265.000 maraka, rekao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, ističući kako su ova sela oko 20km od grada, te da je trebalo vremena da se projekat pripremi, ogranizuju mještani, te dođe do same realizacije.

“Opština Derventa veći dugi niz godina oragnizuje izgradnju vangradskih voda, a za nešto više od mjesec dana završiće se još jedan vodovod”, rekao je Simić.

Dodao je Simić, kako tokom izgradnje vodovoda nikada nisu naplaćivali školama, crkvama, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova.

“Mi smo jedna od rijetkih opština koja u ovakve projekte ulazi za pola vrijednosti, tačnije pola daje domaćin, pola lokalna zajednica”, kaže Simić.

Simić je istakao, da će u narednom periodu nastojati da riješe i probleme sa vodom osinjskog kraja.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.