TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: SPKD “Prosvjeta” nagradio nabolje rukopise ćiriličnog pisma

Derventa: SPKD “Prosvjeta” nagradio nabolje rukopise ćiriličnog pisma

Sredinom marta Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” iz Dervente raspisalo je konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma, a nagređeni su oni najbolji.

Svi radovi su morali biti napisani svojeručno, ćiriličnim pismom, u formi pet rečenica sadržaja posvećenog Vaskrsu, rekao je predsjednik SPKD “Prosvjeta” Dargan Kainović.

“Osnovni cilj “Prosvjete” je čuvanje  identiteta Srpskog naroda, kao što čine i drugi narodi. Identitet se čuva između ostalog, jezikom i pismom, a mi smo na ovaj način, lijepim pisanjem srpske ćirilice, dali svoj doprinos čuvanju svog identiteta”, istako je Kainović.

Na konkurs je pristiglo 57 radova, a učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola, kao i građani lokalne zajednice.

“U školi sam čula za konkurs, te se odlučila da se prijavim. Drago mi je da nas je ovoliko bilo, a posebno što sam osvojila prvo mjesto”, kazal je učenica Stručne i tehničke škole Derventa, Nevena Delić.

Treba istaći, da je bilo radova i van opštine Dervente, a među njima i profesor razredne nastave u OŠ “Đura Jakšić” u Majevcu.

“Velika mi je čast i zadvoljstvo, što je neko prepoznao da se više pažnje posveti ćirilici”, rekala je Kuzmanovićeva

U žiriju za izbor najboljih radova bio je prdsejdnik derventske Prosvjete Dragan Kainović, profesorica Jadranka Kujača i Milorad Mišo Đurđević.

“Veoma sam obradovan što ova omladina, uzima ljepotu u pristupu ćirilici. Veliki zadatak naš jeste da ova djeca osjete ono što je najbitnije, a to je da njeguju tradicije”, rekao je član žirija Milorad Mišo Đurđević.

Iz derventske “Prosvjete” izrazili su zahvalnost svima koji su učestvovali na konkursu, te će se truditi da ovaj konkurs postane tradicija.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.