Derventa: SO usvojila raspodjelu suficita i Plan izmjene kapitalnih ulaganja

May 30, 2018, 3:01 pm

Na 19. sjednici SO Derventa usvojen je rebalans budžeta opštine za 2018. godinu, te sada budžeta za tekuću godinu iznosi  15 miliona i 959 hiljada KM. Skupština je usvojila i plan raspodjele suficita i neutrošenih namjenskih sredstva za 2017. godinu, kao i izmjenu plana kapitalni ulaganja opštine Derventa za 2018. godinu.

“Na današnjoj sjednici SO usvojen je sufit u izonosu 557.000 KM, a ovaj izons uvršten je u budžet opštine Derventa koji sada iznosi 15.959.720,00 KM. Takođe, došlo je do izmejen plana kapitalnih ulaganja koji iznosi 3.738.223, 00 KM”, izjavio je za K3 načelnik odjeljenja za finansije, Mile Strinić.

Treba istaći da je Klub SDS imao tri amandmana na raspodjelu suficita i rebalans budžeta, kao i jedan amandman odbornika SDS Željke Nagradića, koji nisu usvojeni. Tokom zasjedanja usvojen je  izvještaj o izvršenju buđžeta opštine za period od 1. janura do 31. marta tekuće godine.

“Usvojene su odluku o donošenju revizije dijela Regulacionog plana “Rampa-Sajmište”, kao i zaključak o utvrđivanju Nacrta regulacionog plana “Rampa”. Takođe, dvije tačke smo povukli sa dnevnog reda, jer nisu stigla rješenja od resronog ministarstva kako bi mogli raspravljati i onjima”, rekao je presdjendik SO Derventa, Marijan Kljajić.

Članovi lokalnog parlamenta, usvojili su odluke o raspisivanju  Javnog konursa za izbor i imenovanje direktora i tri člana Upravnog odbora u javnim ustanovama, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Sportsko-kulturni centar i Centar za kulturu.

Podržana je informacija o stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2017/18 godini, informacija o sportskim rezultatima i aktivnostima u protekloj godini, kao i o zapošljavanju na podrčju opštine, broju i strukturi nezaposlenih lica, te niz drugih prijedloga i rješenja.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *