TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Prijem i večera za djecu s Kosmeta upriličio načelnik Simić (VIDEO)

Derventa: Prijem i večera za djecu s Kosmeta upriličio načelnik Simić (VIDEO)

U Derventi je organizovan prijem za djecu sa Kosova i Metohije. U sedmodnevnoj posjeti ovom gradu boravi 48 mladih sa Kosmeta u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Ovo je treći put kako Derventa učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji.

48 učenika iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Parteša i „Vuk Karadžić“ iz Šilova, opština Gnjilane borave u Derventi u okrviru projekta „Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić upriličio je prijem za djecu sa Kosmeta i njihove nastavnike. Domaćini su Osnovne škole „19. april“ i „Nikola Tesla“, a bitan dio oko organizacije smještaja pripao je i Kolu srpskih sestara “Carica Milica”.

Mnogi od njih su prvi put u Republici Srpskoj i Derventi, kažu da je gostoprimstvo ono što im se najviše dopada, a takvi su i oni na Kosovu. Dobri domaćini i gostoprimljivi. Žale što i oni svoje domaćine u Srpskoj ne mogu ugostiti u svom kraju na Kosovu i Metohiji.

Zamjenik direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Šilova, Miloje Vesić rekao da se gostoprimstvo u Republici Srpskoj osjeti čim se pređe granica, te zahvalio svima na prijemu.

Lokalna zajednica se potrudila da za drage goste pripremi poklone, slatkiše, ali i džeparac za djecu i nastavnike. Školske torbe i pribor obezbjedili su preduzeća Gatarić i Jevtić komerc.

Djeca sa Kosova borave u gradovima širom Srpske do nedelje.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.