TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata i učenika

Derventa: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata i učenika

U Derventi je danas upriličeno potpisivanje ugovora izmenju opštine Derventa i 67 studenta i 15 nadarenih učenika srednjih škola. Obzirom da većina studenta za vrijeme studija boravi u drugom gradu, stipendija će imsigurno dobro doći za plaćanje stanarine, hranu, ali i kupuvinu udzbenika.

‘’Ova stipendija mi mnogo znači, prvenstveno kao podstrek i podsticaj za dalje školovanja i želim da se zahvalim načelniku i administraciji Opštine Derventa na dodijeljenoj stipendiji’’, istakla je student druge godine Filozofskog fakultet, Lidija Popović.

‘’Trudiću se i dalje da imam što bolje rezultate na fakultetu, kako bi i kasnije u profesinalnom smislu bila uspješnija. Drago mi je što naš načelnik ima sluha za mlade i daje im podršku’’, kaže student druge godine Fakulteta političkih nauka, Vanja Gogić.

Zajedno sa dosadašnjim korisnicima, opština Derventa stipendiše ukupno 195 studenata i učenika. Za ovu stavku iz opštinskog budzeta izdvojeno je  209.000 maraka.

Načelnik opštine Derventa, Milorad Simić poručio je studentima da su oni budućnost ove lokalne zajednice,  i da nastave marljivo raditi na usavršavanju ličnih kapaciteta.

‘’Naš posao je da radimo na privlačenju stranih investicija i novih radnih mjesta. Mi smo već postigli određene rezultate. Derventa slovi za jednu od opština sa namanjom stopom nezaposlenosti, ali radićemo i dalje u smjeru napretka’’, rekao je Simić.

Iznos studentske stipendije je 110, a učeničkih 70 maraka. Isplaćuje se tokom 9 mjeseci u godini. Ove godine je  10 studenata i 12 učenika manje na listi stipendista u odnosu na proteklu godinu.

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.