TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Počeli Ilindanski pjesnički susreti

Okupljanjem pjesnika i recitovanjem pjesama na Gradskoj plaži "Patkovača" počeli su 15. Ilindanski pjesnički susreti "Prljača 2016".

Derventa: Počeli Ilindanski pjesnički susreti

Organizator je Srpski književni klub /SKK/ “Vihor”, uz pokroviteljstvo lokalne zajednice i načelnika opštine Derventa Milorada Simića, i jednog broja privrednih subjekata.

Predsjednik SKK “Vihor” Derventa Savko Pećić u izjavi Srni je rekao da je sve počelo prije 15 godina, i da tada nije mogao slutiti da će izrasti u veoma cijenjen događaj.

“Ovo je dokaz da pjesnici mogu učiniti mnogo, povezati razne sredine, spojiti razdvojene i održati komunikaciju. Večeras otvaramo manifestaciju, a sutra nam u goste dolaze pjesnici koji su poslali pjesme na raspisani nagradni konkurs, kada zvanično proglašavamo najbolje, rekao je Pećić.

Pjesničko druženje su obogatili i stihove recitovali Slobodan Lejić, Dobroslav Petričević, Vera Koropkin-Ratkovac, Saša Bogdan, Slavko Pokrajac, Maja Rauković, Dejan Milić, Dragica Grbić, Ljubomir Popović-Šoš, Anto Zidrum, Boban Paunović, Јasmina Hanjalić, Milorad Đurđević i Zoran Ratkovac.

Na raspisani pjesnički konkurs pristigli su radovi od pjesnika iz Crne Gore, Srbije, Holandije, Njemačke, Hrvatske, Republike Srpske i BiH, a svima njima je zajednička ljubav prema rijeci Ukrini i prirodnim ljepotama koje okružuju Derventu, sa ponosom ističu u Klubu “Vihor”.

Na izletištu “Tešendić” u Donjoj Lupljanici sutra u 12.00 časova biće održana centralna svečanost.

Prvo mjesto na nagradnom konkursu pripalo je Lidiji Nožanić iz Srpca, drugonagrađeni pjesnik je Boban Paunović iz Požarevca, a treća nagrada pripala je pjesnikinji Mileni Drpi iz Modriče.

Nagrada “Ukrinski cvijet” pripala je Јasmini Hanjalić iz Sarajeva, a za šaljivu pjesmu nagrađena je Živka Vujić iz Banjaluke.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.