TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Održano 24. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći (VIDEO)

Derventa: Održano 24. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći (VIDEO)

U Derventi je održano 24. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Organizator je opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa, a domaćin OŠ „Nikola Tesla“. Učešće je uzelo 11 ekipa, a svi su pokazali zavidno znanje tokom pružanja prve pomoći.

Ekipa osnovne škole Đorđo Panzalović  iz Osinje najbolje je savladala znanje iz pružanja prve pomoći iz reda Podmladka, dok je iz reda Omladine najbolja bila ekipa Srednjoškolskog centra Mihajlo Pupin.

U konkurenciji četiri osnovne i dvije srednje škole, među 11 ekipa po ocjenjama sudija ove dvije ekipe zaslužile su prva mjesta na 24. opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Stručni dio takmičenja proveli su ljekari Derventskog Doma zdravlja. Nada Obradović, specijalista medicine rada u penziji već 24 godine prati takmičenje u pružanju prve pomoći, te ističe da derventska omladina radi i napreduje kada je u pitanju poznavanje prve pomoći.

Poznavanje pružanja prve pomoći dužnost je svakog čovjeka, kako moralna tako i zakonska. Da bi naša omladina bila spremna na izazove koje život nosi, opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa s ponosom može reći da derventski srednjoškolci i osnovci mogu da odgovore svakom izazovu, kada je u pitanju zbrinjavanje unesrećenog.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.