Derventa: Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

Derventa: Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

Treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivnja krvi “Darujmo krv – spasimo život” održana je u Derventi, u oraganizaciji opštinskog Crvenog krsta i kasarne „Zdravko Čelar“.

“Ova akcija je iznad naši očekivanja, a nadamo se da ćemo na kraju imati preko stotinu doza krvi. Posebna zahvalnsot našim davocima, učenicima srednjih škola, te pripadnicima Oružanih snaga BiH”, rekao je  sekretar CK Derventa, Radislav Kujundžić.

Oficir za vojno-civilnu saradnju u Inžinjerskog bataljona Miroslav Opačić, istakao da je ovo za njih jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja 5. decembra, Dana OS BiH.

Humanost je ono čime se vode svi dobrovoljni davaoci krvi- spasiti nekome život, a i sami doktori preporučuju da je sa vremena na vrijeme dobro dati krv i radi sopstvenog zdravlja.

Prvi put krv je dao Dejan Sarić, učenik četvrtog razreda u SŠC “Mihajlo Pupin”.

“Ovo je važan trenutak za mene, jer želim pomoći nekom kome je potrebno. Mislim da činim dobro djelo”, kaže Sarić.

Mali jubilej u davanju ove tečnosti imao je Miloš Kašić, kome je ovo bio desti put da daje krv.

“Dajem krv iz humanih razloga, jer se nadam da će sutra to nekom pomoći”, rekao je Kašić.

Srednjoškolac Ljubiša Vujičić kaže kako je ponosan na sebe, jer ide očevim stopama, koji je dugogodišnji davaoc krvi, dok je njemu danas prvi put da nekom pomaže.

Opština Derventa daje konstantnu podršku svim aktivnostima Crvenog krsta, a zamjenik načelnika ove lokalne zajednice Siniša Jeftić, ističe da mu je drago da iz godine u godinu sve više mladih podržava ovu akciju.

“Lokalna zajednica daje puno podršku svim aktivnostima CK Derventa, a posebno ovoj. Zahvalio bi se pripadnicima OS BiH, koji su i ovaj put ustupili svoje prostorije, te su bili i među mnogobrojinim davaocima”, kaže zamjenik načelnika opštine Dervente, Siniša Jeftić.

Na trećoj akciji darivanja krvi  ove godine registrovana su 184 davaoca, dok je prikupljeno 133 doza krvi.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.