TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Ključevi obnovljenih kuća za 12 povratničkih porodica

Derventa: Ključevi obnovljenih kuća za 12 povratničkih porodica

Ključeve obnovljenih stambenih jedinica za 12 povratničkih porodica u Derventi  je uručio danas v.d. zamjenika direktora  Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević,

Kuće su obnovljene u okviru projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH2, a izgradnja je koštala oko pola miliona maraka.

“Na području Dervente u okviru potprojekta  BH2 biće  izgrađeno  i obnovljeno  46 stambenih jedinice, ukupne vrijednosti 1.431.649.00 maraka”, rekao je Juričević.

Dodao je on kako osjeća velikozadovoljstvo što je mogao podjeliti bar dio sreće s ovim ljudima koji napokon ulaze u svoje nove kuće, rekao je Juričević i naglasio da će Vlada Republike Srpske i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i u narednom periodu pružati pomoć povratnicima, kako iz budžetskih sredstava, tako i donatorskih.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.

Vrijednost Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u koji su uključene Srbija, CrnaGora, Hrvatska i BiH iznosi 1,2 milijarde maraka, od čega ć ezaprojekte u BiH biti izdvojeno više od 200 milionamaraka.

Sredstva za realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja obezbijedili su donatori, od kojih je najveći EU saučešćemod 450 miliona maraka, zatimslijede SAD, Italija, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, kao i druge zemlje donatori.

Podršku u realizaciji ovogprojekta pružili su i UNHCR, OEBS i Razvojna banka Savjeta Evrope.​

Komentarišite

Your email address will not be published.