TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Djeca se ne rađaju gdje ima para nego gdje ima ljubavi i vjere u porodicu (FOTO/VIDEO)

Derventa: Djeca se ne rađaju gdje ima para nego gdje ima ljubavi i vjere u porodicu (FOTO/VIDEO)

Prijem za majke koje su rodile troje i više djece organizovan je drugi put ove godine u opštini Derventa. Prijem za 22 majke organizovao je načelnik opštine Milorad Simić i uručio im novčana sredstva u ukupnom iznosu od 14.600 KM.

Bojana i Dario Pijetlović nakon dugogodišnje borbe za potomstvo dobili su blizance Jelenu i Nemanju. Pet mjeseci u kući Pijetlović radost donose dva dječija plača, a ovi srećni roditelji sve obaveze dijele. Kažu da i briga lokalne zajednice pokazuje da je porodica ono najvrijedije u društvu.

“Osam godina smo se borili za potomstvo i na kraju smo dobili blizance. Obaveze su velike, ali smo radosni i presrećni, ali i slabo spavamo. Svojoj supruzi sve pomažem oko beba”, istakao je ponosni otac Dario.

“Od velike je koristi pomoć supruga, najčešće je tu kad hranimo bebe ili uspavljujemo. Osjećaj je nevjerovatan, inače ne znamo kakav je osjećaj sa jednom bebom, tako da je nama sa dvije prelijep”, dodala je majka Bojana.

I u porodici Savković u Gornjem Detlaku radost je donijela mala Kristina, četvrto dijete u ovoj porodici. Majka Sanja je istakla da je proširenje porodice prava sreća i radost.

“Imamo Draganu, Dajanu, Kristijana i Kristinu. Najstarija kćerka ima 18 godina i već je udata, srednja ima 13 godina, sin je osmogodišnjak i beba ima pet i po mjeseci. Iako ja najviše vremena posvećujem i provodim sa bebom, svi ukućani mi rado pomažu, iako je muž zaposlen u Sloveniji. Djeca su se mnogo obradovala i sa velikim nestrpljenjem su iščekivali da ova djevojčica dođe na svijet”, rekla je Savkovićeva, dodavši da je oduvijek željela veliku porodicu.

Sanela Asentić je majka troje djece. Nakon Davida i Kristijana radost u kuću je donio mali Lazar.

“Majka inače ima jako malo vremena za sebe, logično sa troje djece puno je obaveza, jedan sin ide u školu i sa njim treba raditi, svima pokloniti pažnju i sve poslove u kući uraditi. Ipak, djeca nas usrećuju pa ništa nije teško i pored mnogo obaveza i briga”, rekla je majka Sanela.

Načelnik opštine Milorad Simić upriličio je drugi ovogodišnji prijem. Roditelje je obradovao novčanim sredstvima, a mališane prigodnim poklonima. U periodu od 11. juna do 7. novembra jedna majka je rodila blizance, dvije su rodile četvrto dijete, dok je 19 njih rodilo treće dijete.

Simić je istakao da se radi o svečanom danu, koji je ispunjen sa mnogo ljubavi, a najmanje čime se ovaj prijem može oplemeniti su skromni finansijski pokloni.

“Nakon pet mjeseci, imamo ponovo 22 majke sa trećim, četvrtim djetetom i blizancima. Ovo je veliko zadovoljstvo i upravo sam zbog toga i upriličio prijem, kako bi došli, ne samo majke, već i očevi i ostala djeca, da se družimo i da nam ostane fotografija kao lijepa uspomena. Logično je imati više djece. Naime, djeca se ne rađaju tamo gdje ima para, jer je novac relativna stvar, već se rađaju tamo gdje ima ljubavi i vjere u svoju porodicu i svoju državu. Uvijek govorim da sam i ja iz višečlane porodice i svi smo se nekako snašli, svako ima svoju nafaku”, rekao je Simić.

Simić je dodao da su djeca najveće bogatstvo ovog grada, a Opštinska uprava je obezbijedila po 600 maraka za majke sa troje i više djece, a blizanci su nagrađeni sa 2.000 maraka.

“Iznos koji dajemo kao poklon ovim povodom trebalo bi da bude povećan u narednom periodu. Ovim gestom se ne može riješiti problem porodice, ali to je simbolična pomoć i lijepa prilika da se vidimo”, rekao je Simić.

U prvom dijelu prijema majki podijeljena su sredstva za 23 majke koje su rodile troje ili više djece u iznosu od 19.400 KM (u ovom periodu su bile četiri majke koje su rodile blizance), dok su za drugi prijem izdvojena ukupna sredstva u iznosu od 14.600 KM.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.