TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Centar “Budućnost” obilježio krsnu slavu i Dan škole

Derventa: Centar “Budućnost” obilježio krsnu slavu i Dan škole

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ danas je proslavio krsnu slavu svete ravnoapostole Ćirila i Metodija, te dan škole.

Ustanova “Budućnost” osnovana je 1. oktobra 1947. godine pod imenom Zavod za slijepe i slabovide “Budućnost” i taj naziv je zadržala do 22. oktobra 2012. godine, kada dobija sadašnji naziv. Svake godine 24-og maja, ova ustanova obilježi Dan škole i krsnu slavu –  Svetog Ćirilo i Metodije. I ove godine učenici su za goste izveli prigodan kulturno-umjetnički program. Bila je ovo ujedno prilika da direktor ustanove Vladan Popović sumira školsku godinu na izmaku.

Uveli smo određene nove programe, među kojima je i program ranog tretmana. Pored toga, trudili smo se da unaprijedimo nastavni proces, da uvedemo dodatne aktivnosti, te da poboljšamo smještaj korisnika u ovoj ustanovi i nadam se da smo u tome i uspjeli”, rekao je Popović.

Po završetku priredbe, uslijedili su slavski obred, lomljenje slavskog kolača, te svečani ručak. Popović je dodao da su uručene dvije zahvalnice za značajan doprinos u saradnji i unapređenju rada ustanove.

On je dodao da su uručene dvije zahvalnice za značajan doprinos u saradnji i unapređenju rada ustanove i to derventskoj firmi „Metalac MBM“ i Crvenom krstu Republike Srpske. Takođe, tom prilikom je i radnici, defektologu, Veri Asentić uručen poklon povodom odlaska u penziju.

Kulturno-umjetničkom programu i slavskoj svečanosti prisustvovao je predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, koji je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima ustanove, te čestitao krsnu slavu.

Slavskoj svečanosti prisustvovali su načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima, te predstavnici javnih ustanova sa područja opštine i brojni drugi gosti.U centru „Budućnost“ školu pohađa 45 učenika, dok usluge dnevnog centra koristi  18 osoba sa posebnim potrebama.

Izvor: TV K3 

 

 

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.