Derventa: Bogdanić u posjeti porodici koja je dobila trojke

U okviru obilježavanja dječije nedjelje, porodicu Gibanica u Derventi, koji su ove godine dobili trojke, posjetili su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović te im uručili im prigodne poklone i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM.

Derventa: Bogdanić u posjeti porodici koja je dobila trojke

Filip, Tea i Matea Gibanica danas imaju 9 mjeseci. Ovi zdravi i srećni mališani predstavljaju najveće bogatstvo svojih roditelja Mirjane i Rajka. 13. januar, zasigurno je  zabilježen kao najsrećniji dan u njihovim životima..

“Dobro je, zdravi su, to je najvažnije”, kaže otac Rajko.

Oboje su zaposleni, trenutno Rajko radi, a nakon isteka porodiljskog odsustva i Mirjana će na posao. I pored teške situacije, kažu nekako ide. Najbitnije im je zdravlje njihove djece. Mjesečno za hranu mališana ali i ostalo potrebno je oko 900 KM.

“Mjesečno za hranu i ostalo potrebno je oko 900 KM. Ide nekako”, kaže ponosna majka Mirjana.

U ovoj godini, u Derventi imaju dvije porodice koje su dobile trojke. Resorni ministar Dragan Bogdanić kaže da je njegova posjeta na neki način davanje podrške, odnono da se kaže da je rađanje djece i stvaranje novog života najbitnije, ne samo za Republiku Srpsku već za cjelokupan svijet.

“Vlada Republike Srpske u skladu sa svojim mogućnostima pruža podršku i to će činiti i ubuduće. Želimo da podstaknemo mlade da stvaraju porodicu, rađaju djecu, čime ovaj prostor činimo boljim, srećnijim i ekonomski razvijenijim”, naglasio je Bogdanić.

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske izdvojio je 42.000 KM na ime pomoći različitim kategorijama korisnika kroz obilježavanje Nedjelje djeteta u Srpskoj.

“Za pet porodica u Republici Srpskoj, koje imaju trojke izdvojićemo 7.500 KM, po 1.500 KM svakoj porodici. Tu su i sredstva za djecu, koja su primaoci dječijeg dodatka, za djecu poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i određene ustanove i institucije, koje se bave radom sa djecom iz ovih grupa”, rekao je direktor Fonda Nedeljko Jović.

Srećni roditelji Gibanica zahvalili su Ministarstvu i Fondu na današnjoj posjeti i poklonima.

 

(TV K3)

 

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.