TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derbi Srbije i Crne Gore za prvo mjesto

Derbi Srbije i Crne Gore za prvo mjesto

UEFA Liga nacija nastavlja se danas, a fudbaleri Srbije u 3. kolu Lige C gostuju kod Crne Gore. Biće ovo derbi u Grupi 4 jer oba tima nakon dvije utakmice imaju identičan skor, pobjedu i remi, a pobjednik ovog meča znatno će biti bliže plasmanu u viši rang, Ligu B.

Utakmica je u Podgorici od 20.45, a Mladen Krstajić ne može da računa na Nemanju Matića, Aleksandra Kolarova, Nemanju Krstičića i Adema Ljajića.

“Njihov izostanak je veliki peh, ali svi igrači koji su pošli za Crnu Goru imaju kvalitet, spremni su da preuzmu rizik i ponesu teret ove utakmice. Nema tu ni nekih tajni, dobro se poznajemo, ali mislim da je kvalitet na našoj strani. Mi smo spremni da ispravimo neke greške iz prethodne dve utakmice i da pobedimo”, rekao je Nemanja Maksimović, vezista Srbije.

Ovo je prvi sudar ove dvije selekcije, a “orlove” su po dolasku u Podgoricu dočekale maksimalne mjere obezbjeđenja. Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je da utakmicu doživljava kao bratsku, ali i da želi da pobijedi.

“Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi, to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo… Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku… Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali u okviru sportskih granica”, rekao je Tumbaković.

Liga nacija, 3. kolo, od 20.45, Liga A: Poljska – Portugal, Liga C: Crna Gora- Srbija, Izrael – Škotska, Litvanija – Rumunija, Liga D: Farska Ostrva – Azerbejdžan, Kosovo – Malta, od 21.35, Liga B: Rusija – Švedska.

Grupa 4 (Liga C)

1. Crna Gora 2   1   1   0   2:0 4

2. Srbija  2   1   1   0   3:2 4

3. Rumunija  2   0   2   0   2:2 2

4. Litvanija   2   0   0   2   0:3 0

Komentarišite

Your email address will not be published.