TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dejvis kup reprezentacija BiH, na korak do elite

Dejvis kup reprezentacija BiH, na korak do elite

Reprezentacija BiH u tenisu je već niz godina u fokusu bh. sportske javnosti po postignutim vrhunskim sportskim rezultatima u Dejvis kup takmičenju (jedinom oficijalnom ekipnom svjetskom prvenstvu u tenisu).

Sastav bh. ekipe čine: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović. U 2018. godini Dejvis kup tim BiH otišao još jedan korak više u ovom prestižnom takmičenju i plasirao se u baraž za ulazak među 16. najboljih reprezentacija svijeta. Meč plej-ofa za ulazak u Svjetsku grupu bh. reprezentacija je igrala s reprezentacijom Japana u Osaki.

Bh. tim je nažalost poražen, ali će i naredne sezone zbog promjena sistema takmičenja igrati u kvalifikacijama, a prvi rival je Australija. Dejvis kup reprezentacija BiH je trenutno 27. reprezentacija svijeta po zvaničnom ITF svjetskom rankingu.

Svi ovi rezultati bh. selekciju su odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju ekipu 2018. u BiH.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(Nezavisne)

Komentarišite

Your email address will not be published.