TV K3

android aplikacija

instaliraj

Danas i sutra oblačno sa snijegom, u četvrtak razvedravanje

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u većem dijelu zemlje.

Danas i sutra oblačno sa snijegom, u četvrtak razvedravanje

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između minus jedan i tri stepena Celzijusa, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

Prema posljednjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najviše snijega palo je na Bjelašnici gdje je izmjereno 153 centimetra sniježnog pokrivača. U Bihaću je izmjereno 69, u Sanskom Mostu 20, u Jajcu 16, Sarajevu 10, a Banjaluci osam centimetara snijega.

Oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom zadržaće se u Bosni i u srijedu. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do dva stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i dva, na jugu zemlje od pet do devet.

U četvrtak, u Bosni veći dio dana oblačno, a od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano.

U petak se prijepodne prognozira magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana naoblačenje sa sjeverozapada će zahvatiti cijelu zemlju.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša ili susnježica se prognoziraju u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od devet do 12 stepeni Celzijusovih.

N1

Komentarišite

Your email address will not be published.