TV K3

android aplikacija

instaliraj

Danas Prvi beogradski polumaraton

Danas Prvi beogradski polumaraton

U Beogradu se danas održava Prvi beogradski polumaraton koji će sadržati dve trke – “Beogradskih 21” i “Beogradskih 10”.

Trka, koja počinje u 11 sati, limitirana je na 4.000 učesnika i ima humanitarni karakter.

Učešće na Prvom beogradskom polumaratonu najavili su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamjenik Andreja Mladenović.

Mladenović je nedavno, najavljujući polumaraton, rekao da se nada da će i ova trka steći popularnost kakvu ima i maraton, koji traje već tri decenije.

Objasnio je da je organizator najpre želio da se trka održi krajem septembra ili početkom oktobra, ali da je grad morao da insistira da bude kasnije, dok se ne okončaju veliki infrastrukturni radovi u centru grada.

Direktor “Beogradskog maratona” Dejan Nikolić je tada rekao da je privilegija to što će u polumaratonu i trci na 10 kilometara učestvovati gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Beograda i da je ova vrsta podrške zabilježena prvi put.

Start polumaratona, odnosno trke “Beogradskih 21”, kao i trke na 10 kilometara, odnosno “Beogradskih 10” isti je kao i za maraton, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske.

Trasa je nakon toga većim dijelom u Novom Beogradu.

 

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.