TV K3

android aplikacija

instaliraj

Da li ste čuli za Parkomat? Ovaj uređaj predstavljen je u Prnjavoru!

Da li ste čuli za Parkomat? Ovaj uređaj predstavljen je u Prnjavoru!

Parking prostor na Trgu Srpskih boraca u Prnjavoru dobio je prvi multifunkcionalni uređaj – parkomat, koji će vozačima olakšati kupovinu parking karte, ali će imati i druge pogodnosti. Firme “BSI” / Business Software Intelligence/, je razvila ovaj uređaj, a on je za sada jedini u BiH i nalazi se upravo u Prnjavoru. Pored naplate parkinga, na parkomatu trenutno rade još dva sistema, a u narednom periodu očekuje nas još neke novine.

Da li ste čuli za parkomat? Prototip uređaj za naplatu parkinga, prvi je ovakve vrste u BiH, a predstavljen je u Prnjavoru. Firma BSI iz Prnjavora razvila je uređaj za naplatu parkinga, ali njegova primjena je višestruka.

Nadogradnja i poboljšanje ovog pilot projekta uvešće i neke novine, kao što su prodaja karata za sve događaje koji se organizuju u Prnjavoru, bilo kulturne ili sportske, zatim prodaja dopune za mobilne telefone, prodaja ENC tagova za autoput, i mnoge druge.

Funkcioniše na veoma jednostavan način, kažu inovatori. Direktor firme BSI, Vladislav Knežević nije skrivao zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, ističiću kako je od ideje do same realizacije i stavljanja aparata u funkciju proteklo malo više od godinu dana.

“Aparat popularnog naziva “bMachine” prije nekoliko dana stavili smo u funkciju, i na raspologanje Prnjavorčanima. Moram napomenuti da je komletan projekat, od ideje, preko izrade dijelova, kao i samog stavljanja u funkciju aparata rađen u prnjavor , što nas još više raduje”, istakao je Knežević.

Pored naplate parkinga za sada postoje još dvije mogućnosti, mapa grada preko koje su prezentovane sve ulice u gradu i važniji objekti, kao i mapa lokalne zajednice, koja će u narednom periodu biti odličan način prezentacije dešavanja. Ovo je nadogradnja već postojećeg sistema naplate parkinga koji je u funkciji od 2012. godine.

“Jedna od mogućnosti je naplata parkinga, ali ono što bih istakao je to da radnici koji rade u sistemu kontrole parkomata mogu u realnom vremenu da prepoznaju sve aktivnosti na parkomatu” istakao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Tomaš se zahvalio ekipi koja je radila na proizvodnji ovog jedinstvenog uređaja, te dodao da će parkomat svakako u budućnosti biti odličan izvozni proizvod naše opštine.

Firma BSI na području Prnjavora posluje oko 10-ak godina. Iza sebe imaju još niz uspješno realizovanih projekata, od kojih se izdvaja “BSI ParkingMS”, “Evidencija radnika -BSI WA”, “Prepaid dopune”, kao i “Registar životinja – bTAG”.

Početkom novembra ovaj aparat je bio izložen i na sajmu informaciono-komunikacione tehnologije “See It” koji je održan u Novom Sadu, a na kojem su komentari posjetilaca, kao i eminetnih stručnjaka iz ove oblasti bili pozitivni. Najavljuju i realizaciju novih projekata, jer, kako kažu, ideja ne nedostaje.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.