TV K3

android aplikacija

instaliraj

Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu “crvenih fenjera” u Amsterdamu?

Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu “crvenih fenjera” u Amsterdamu?

Izlozi u kojima skromno odjeveni seksualne radnice i radnici privlače mušterije u Amsterdamu mogli bi biti zauvek zatvoreni.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema predložila je danas da se u uličicama koje čine čuveni amsterdamski rejon “crvenih fenjera” u izlozima više ne vide ponuđači seksualnih usluga ili da se prostitucija premjesti u neki drugi dio grada, prenio je AP.

Halsema je rekla da je cilj njene ideje da se zaštite prava seksualnih radnika, spreči kriminal i smanje problemi lokalnim stanovnicima i kompanijama.

Ona planira da razmotri četiri predloga za budućnost rejona “crvenih fenjera” na dva sastanka krajem ovog mieseca sa onima na koje se on odnosi.

U septembru, gradska skupština će, takođe, raspravljati o njima prije sužavanja opcija i provere njihove finansijske i pravne održivosti.

Najava javnih konsultacija o budućnosti rejona u kojem se nalazi 330 prozora za prostituciju označava najnoviji pokušaj amsterdamskih zvaničnika da očiste dio istorijskog centra grada koji je posljednjih godina postao bučan i prenatrpan magnet za turiste.

Rejon “crvenih svetiljki” postoji vjekovima blizu glavnog gradskog plovnog kanala.

Posljednjih godina, lokalna samouprava je nastojala da smanji broj prozora i da obnovi taj rejon, ali sa ograničenim uspjehom.

Uglavnom uveče, velike grupe turista lutaju ovim područjem, u kojem se, takođe, nalaze barovi i kafići koji prodaju marihuanu.

U saopštenju gradskih vlasti se navodi da su za pojedine turiste seksualni radnici ništa više od atrakcije za gledanje.

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.