TV K3

android aplikacija

instaliraj

Cvijanović: Vlada razgovara sa distributerima o pojeftinjenju goriva

Cvijanović: Vlada razgovara sa distributerima o pojeftinjenju goriva

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da predstavnici Vlade razgovaraju sa distributerima nafte i naftnih derivata u Srpskoj kako bi na njih uticali da snize cijene goriva.

Mogli ste vidjeti da su takvu opredijeljenost pokazali i distributeri u Federaciji BiH i Srpskoj i jedan dogovor je već postignut juče – rekla je Cvijanovićeva i dodala da nije realno da svako postavlja zahtjeve o cijeni goriva.

Cvijanovićeva je naglasila da je zadatak Vlade da utvrdi kad i kako može postupati u skladu sa zakonom, ali da za sve druge aktivnosti dijalog treba da se vodi sa svima koji mogu da obave posao.

– Gorivo jeste skupo i nikome nije milo da su cijene povećane, ali, sjećate se perioda prije nekoliko godina kada je ta cijene goriva bila viša nego sada, pa nismo imali ovakvu situaciju i blokade saobraćaja – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je naglasila da će biti sankcionisani svi koji blokiraju život građanima, koji, takođe, ne vole što je gorivo poskupjelo, ali ne žele ni da budu blokirani.

– Takvo ponašanje se ne može tolerisati. Imali smo ružne slike prethodnih dana. To nisu slike koje žele građani ni Banjaluke ni Republike Srpske. Građani žele da institucije rade svoj posao i intervenišu gdje god je moguće da bi uslovi života bili lakši – navela je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da Vlada interveniše tako što dogovara snižavanje cijena, ali i istakla da u ovoj situaciji svi moraju biti realni.

– S druge strane, niko ne smije blokirati normalan život i funkcionisanje ni grada, ni bilo kojeg čovjeka samo zato što je to odlučio – poručila je Cvijanovićeva.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.