Cvijanović: Rekonstrukciju Vlade fabrikuju određene partije

May 20, 2015, 2:51 pm

Navodeći da rekonstrukcija Vlade nije aktuelna tema, Cvijanovićeva je istakla da nema nikakvih procesa koji se vode u Vladi, a u vezi su s rekonstrukcijom.

“Ali ima i te kako drugih procesa u vezi sa nekim drugim političkim partijama koje nisu u Vladi, imate cijeli niz procesa koji se vode u drugom entitetu. Dakle, jedan apsolutno neuređen sistem”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci i dodala da je riječ o zamjeni teza.

Ona je dodala da razumije da ljudi iz različitih pobuda pokušavaju da prebace teme koje su “vruće” iz “svoje kuće na teren” Vlade, ali da to Vladi Srpske ne smeta i da Vlada radi svoj posao.

“U parlamentu je već treći ili četvrti set reformskih zakona. Radimo na pripremi nekoliko složenih i teških zakonskih rješenja i tu teku još konsultacije, ali se nadam da ćemo prije ljetne pauze uspjeti da ih pošaljemo u parlament”, istakla je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je rekla da u društvu ima niz problema kojima se Vlada bavi i rješava ih, te da je složena finansijska situacija ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH, a posebno u Federaciji BiH, kao i u regionu.

Ona je dodala da postoji niz izazova, bezbjednosnih rizika i izazova, poput terorističkog akta u Zvorniku, koji je otvorio nove teme.

“Nema rekonstrukcije”, napomenula je Cvijanovićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *