TV K3

android aplikacija

instaliraj

Cvijanović: Do kraja ove godine novo povećanje penzija (VIDEO)

Cvijanović: Do kraja ove godine novo povećanje penzija (VIDEO)

Penzije u RS mogle bi biti još dodatno povećane do kraja ove “izborne” godine, najavila je danas predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, nakon održanog sastanka u Banjaluci sa predstavnicima penzionerske populacije. Za sada, sigurno je ranije obećano povećanje od dva odsto, koje će penzioneri dobiti sa aprilskom penzijom, za šta će biti izdvojeno milion i 700.000 maraka za svaki mjesec.
Zadovoljni u Vladi, zadovoljni i predstavnici penzionera. Smo penzioneri smatraju da im povećanje od dva odsto ne predstavlja nikakvu pomoć. Realno, oni sa najnižim penzijama dobiće tek nešto više od tri marke, za koje mogu mjesečno kupiti tek hljeb i litru mlijeka.
Predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj prezadovoljan, a kako ne bi bio kad samo za vođenje udruženja prima 1.000 maraka svaki mjesec. Predstavnike Vlade pohvalio je, ističući da je upravo u ovom sastavu, Vlada najviše uradila za najstariju populaciju, iako i dalje penzioneri u RS imaju najniže penzije u regionu, čak manje nego u FBiH.
Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Mladen Milić rekao je da je porasla naplata doprinosa po osnovu penzijsko-invalidskog osiguranja.  Koliko ima onih koji u RS primaju najnižu penziju precizno ne zna ali objašnjava da od 260.000 korisnika penzija, Srpska ima tek oko osam odsto korisnika prava koji imaju 40 godina efektivnog radnog staža i kojima je prosječna penzija oko 513 KM.
U Udruženju penzionera ne samo da su presrećni zbog minimalnog povećanja, već se čude što im penzije nisu I smanjenje jer plate ne rastu.
Sa ovim se sigurno neće složiti penzioneri koji sa svojim penzijama i pored onih, kako su rekli, impozantnih 17,5 odsto u proteklih nekoliko godina, jedva sastavljaju kraj s krajem.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.