Cvijanović-Јerinić: Doboj – primjer dobre saradnje republičke i lokalne vlasti(VIDEO)

August 3, 2020, 1:19 pm

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Doboj dobar primjer saradnje republičke i lokalne vlasti i da je zadovoljna nizom projekata i programa gradske uprave namijenjenih građanima.
Cvijanovićeva je nakon sastanka u Doboju sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem i lokalnim predstavnicima u institucijama Republike Srpske i BiH istakla da su ovo teška i izazovna vremena, ali da vjeruje da se ona mogu prevazići kroz zajedništvo republičkih i lokalnih vlasti.

Ona je istakla da je njena današnja posjeta Doboju s ciljem da ukaže da to republičke i lokalne vlasti treba da zajedno rade jer je to za dobrobit građana, te da da podršku svemu što je Gradska uprava započela, a riječ je o ozbiljnim projektima.

“Mnogo toga je urađeno na polju infrastrukture, da se očuva stabilnost budžeta i, stoga, moja zahvalnost naporima gradonačelnika i Gradske uprave upravo na očuvanju tog budžeta. Znamo da su vremena teška, a potrebe naših stanovnika velike”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je obradovana nizom intervencija, projekata i programa lokalne vlasti u Doboju koje služe kao podrška, između ostalih, mladim ljudima da bi došli lakše do svoje stambene jedinice, kao i na budžetsku podršku putem subvencija socijalno ugroženim kategorijama.

“Istovremeno postoji svijest o tome da se na taj način pomaže i našem privrednom sektoru, privrednicima i investitorima da očuvaju i oni svoje aktivnosti, jer i oni nekom trebaju da isplate plate, primjera radi u stanogradnji”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da se u Doboju naporno radi i da je Gradska uprava opredijeljena da tako nastavi.

Cvijanovićeva je poručila da podržava napore Gradske uprave u svemu što je uradila tokom aktuelne epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Boris Jerinić kaže da je tokom radnog sastanka informisao Cvijanovićevu da je u Doboju stabilna politička situacija i da se svi započeti projekti uz podršku Vlade i predsjednika Srpske uspješno realizuju.

On je zahvalio za intervenciju Vlade Srpske od 1.875.000 KM, zahvaljujući kojima grad sve svoje obaveze servisira.

“Imali smo, u vezi sa vanrednim stanjem u Republici Srspkoj, možda malo usporenije rokove i neki projekti su malo sporije tekli, ali takva situacija nije samo u Doboju već i čitavom svijetu. Bitno je da stabilnom političkom situacijom, sve ono što je Gradska uprava zamislila uz podršku Vlade Republike Srspke uspješno relaizujemo. Tu je i nesebična podrška i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kao i naših poslanika u Narodnoj skupštini Srpske”, izjavio je Jerinić.

On kaže da je epidemiloška situacija u Doboju stabilna uprkos povećanom broju zaraženih u posljednja dva dana.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *