TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ćulum: Policija će kontrolisati ulazak građana

Ćulum: Policija će kontrolisati ulazak građana

Policija Republike Srpske će, u skladu sa naredbom Republičkog kriznog štaba, u blizini svih graničnih prelaza u Srpskoj kontrolisati ulazak građana, izjavio je Srni direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

– Policija će kontrolisati građane radi utvrđivanja da li su im izdata rješenja o obaveznoj samoizolaciji. U slučaju da se ne pridržavaju samoizolacije čine krivično djelo za koje je zaprijećena kazna do dvije godine zatvora, te prekršaj za koji je predviđena novčana kazna od 1.000 KM – upozorio je Ćulum.

On je napomenuo da sve mjesno nadležne policijske uprave imaju obavezu da stave kontrolne tačke u blizini svih graničnih prelaza u Republici Srpskoj, ističući da je ova naredba na snazi od sinoć.

Ćulum je dodao da policijske patrole neće ometati rad granične policije i republičkih inspektora na granici.

Od jutros se kod graničnog prelaza u Kostajnici nalazi punkt MUP-a Republike Srpske čiji pripadnici provjeravaju i evidentiraju lica koja su prešla preko granice u okviru aktivnosti prevencije širenja virusa korona.

Komunalna policija, u pratnji opštinskog sanitarnog inspektora i pripadnika MUP-a Srpske, vrši provjere osoba kojima je naložena samoizolacija i juče je utvrđeno da su svi poštovali naložene mjere.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.