Crnadak: Na potezu je Dom naroda kako bi imali jeftinije gorivo

March 11, 2022, 11:16 am

– U ovom trenutku ekonomske krize i talasa poskupljenja najvažnije je da se što prije usvoji ukidanje akciza na gorivo i smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice. Na potezu je Dom naroda, čeka se njihova odluka kako bi svi u BiH što prije imali jeftinije gorivo i niže cijene u marketima – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, gostujući u Dnevniku D Federalne televizije.

Crnadak je rekao da osuđuje izjavu delegata SNSD-a u Domu naroda Dušanke Majkić, koja je rekla da SNSD  još uvijek razmišlja da li će podržati ove mjere.

– Da im toliko nije stalo do ljudi i da su toliko bezosjećajni, ne mogu da vjerujem. Sreća je da je, prema stavovima drugih političkih partija, dovoljno da bar jedan od četiri delegata SNSD podrži ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, pa da zakoni prođu. Nadam se da će bar jedna od te četiri osobe biti dovoljno hrabra i pokazati ljubav i osjećaj za svoj narod, da se ovo izglasa i ljudima olakša svakodnevni život – istakao je Crnadak.

Odgovarajući na pitanje da li Milorad Dodik i SNSD nastavljaju sa vraćanjem nadležnosti, odgovorio da to samo oni znaju, ali da je vidljivo da se Dodik povlači, da se prepao i da je očigledan strah kod njegovih poslednjih nastupa.

– Na sastancima sa njemačkom ministarkom inostranih poslova, američkim ambasadorom i komandantom EUFOR, nije rekao ni riječ o tome da za koji dan počinje sa radom Agencija za lijekove Republike Srpske ili da će Srpska uskoro formirati svoju vojsku, VSTS i Upravu za indirektno oporezivanje. Prema tome, djeluje da SNSD odustaje od vraćanja nadležnosti, ali treba sačekati još malo sa zaključcima – rekao je Crnadak.

On je istakao da je ova godina sigurno godina promjena u Republici Srpskoj.

– SNSD nakon 16 godina odlazi sa vlasti, to se osjeti na svakom ćošku. Očekujem snažan opozicioni front koji će se okupiti oko zajedničkih kandidata. Narod će sigurno prepoznati one koji su neprikosnovena i beskompromisna opozicija, koji ne kalkulišu, koji u sebi nose klicu promjena i svjetlo na kraju tunela, mraka u kojem se nalazi Republika Srpska – zaključio je Crnadak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.