TV K3

android aplikacija

instaliraj

Crnadak: Lavrov upoznat o “slučaju David”

Crnadak: Lavrov upoznat o “slučaju David”

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak upoznao je danas šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i o molbi grupe “Pravda za Davida” da ih tokom boravka u Banjaluci  posjeti kako bi ga upoznali o njihovim zahtjevima za pravdu i istinu u vezi ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Kako BN TV saznaje, Crnadak je prenio Lavrovu molbu grupe “Pravda za Davida” da ih večeras posjeti na Trg Krajine i podrži zahtjev za istinu i pravdu.

“Crnadak je upoznao ministra Lavrova da se radi o događaju koji je potresao Republiku Srpsku, ali i region i izazvao veliku medijsku pažnju, ali je takođe naveo da je svjestan da je teško izvodljivo da ministar Lavrov večeras bude na Trgu Krajine jer ovu aktivnost domaćini u Banjaluci vjerovatno neće uvrstiti u protokol”, rekao je izvor iz MIP-a BiH.

Crnadak je izrazio zahvalnost ministru Lavrovu na tome što se upoznao sa sadržajem pisma grupe “Pravda za Davida”.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stigao je u Istočno Sarajevo, u Republiku Srpsku, gdje je domaćin posjete, šef bh. diplomatije, priredio ručak za visoku rusku delegaciju.

Nakon radnog ručka u Istočnom Sarajevu, Lavrov će otputovati u Banjaluku, gdje će razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

U Banjaluci će biti i susret Lavrova i sa ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Tokom posjete Banjaluci, šef ruske diplomatije posjetiće i mjesto gdje je počela gradnja rusko-srpskog objekta u sklopu koga će biti i ruska crkva.

(BN TV)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.