TV K3

android aplikacija

instaliraj

Čović: Sve spremno za formiranje Savjeta ministara (VIDEO)

Čović: Sve spremno za formiranje Savjeta ministara (VIDEO)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Mostaru da je sve spremno za formiranje Savjeta ministara, budući da su nedoumice i eventualna uslovljavanja otklonjeni izjavom koja je usaglašena između HDZ-a, SNSD-a i SDA, a koja govori i o evropskim integracijama i izbornom zakonodavstvu.

– Sada smo došli u fazu da trebamo razgovarati o raspodjeli resora. /Bakir/ Izetbegović je tražio dodatno vrijeme, odnosno da razgovorima prisustvuje tim SDA. Јa ovih dana očekujem inicijativu da što prije sjednemo, da ne bi došlo do drugih problema – rekao je Čović.

Čović, koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, nakon sjednice Predsjedništva HNS-a rekao da je za predsjednika Glavnog vijeća ovog sabora ponovo izabran Božo Ljubić.

On je, kada je riječ o formiranju Vlade FBiH, rekao da su u toku pregovori sa partnerima, kako bi napravili agendu za naredne četiri godine, ističući da prva tačka te agende treba da bude izborno zakonodavstvo.

– Bez toga nema smisla ulaziti u bilo kakvu aktivnost. Vidjećemo koliko će to brzo ići – rekao je Čović.

Čović je, komentarišući eventualni ulazak DF-a u vlast, rekao da SDA predvodi bošnjački blok stranaka i da je njihova stvar koga će imati u tom bloku.

– Siguran sam da za pregovaračkim stolom neće biti DF-a, niti nekih drugih. Imamo tri predvodnika. Dalje je sve paket – bošnjački, hrvatski, srpski i ja ne želim nikoga uslovljavati koga će kao osobu neko staviti za ministra – rekao je Čović.

On je, komentarišući nedavni sabor Udruženja građana “Hrvatska zajednica Herceg-Bosna” na kojem se obratio, naveo da je to bio redovni sabor.

– Vrlo precizno sam kazao da tamo gdje nije bila organizovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, hrvatskog naroda tamo nema. To neka bude odgovor šta je to značilo za poziciju BiH. To je institucija koja je djelovala kao i druge dvije institucije, ona je kao takva ugrađena u Vašingtonski i Dejtonski sporazum – rekao je Čović.

Čović je izrazio nadu da će se vrijednosti Hrvatske zajednice Herceg-Bosne trajno baštiniti.

– NAdam se da ćemo mi vrijednosti Hrvatske zajednice Herceg-Bosne trajno baštiniti bez želje da bilo koga povrijedim od onih koji su imali problema u tom vremenu. To je stav koji ću hiljadu puta ponoviti, bez želje da bilo koga povrijedim –  naveo je Čović.

On je, govoreći o migrantskoj krizi, rekao da će Hrvatski narodni sabor tražiti da institucije BiH zatvore granice, kako bi se znalo ko ulazi u BiH.

– Mi nagađamo ko je ušao i gdje se nalazi – čime upravljamo? Moramo pružiti bezbjednost građanima. Mi ćemo tražiti da se do kraja zatvore granice naveo je Čović i dodao da migrantska kriza nije problem jedne regije ili jednog naroda, već cijele BiH.

SRNA
https://www.youtube.com/watch?v=x9g0s9AAnpw

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.