TV K3

android aplikacija

instaliraj

Čović: Ove sedmice će biti pomaka

Čović: Ove sedmice će biti pomaka

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović najavio je da će ove sedmice biti pomaka u vezi sa nekim pitanjima, uprkos tome što je otkazan planirani sastanak u Mostaru, te naglasio da se krize mogu rješavati samo razgovorima.
Čović, koji je i predsjednik HDZ-a, rekao je da mu je žao što je otkazan jučerašnji sastanak političkih lidera u BiH, koji je inicirao, ali da ga to nije obeshrabrilo.

On je za “Večernji list”, izdanje za BiH, podsjetio da je cilj zakazivanja sastanka bio da se u opuštenoj atmosferi stvore preduslovi za dogovor lidera stranaka koje su na vlasti na svim nivoima radi ubrzavanja evropskog i evroatlantskog puta BiH.

Čović je naveo da je na sjednici Predsjedništva BiH dogovoreno da će svaka iduća sjednica ovog tijela počinjati istom tačkom – a to je Upitnik EU.

On je najavio je da će predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić na svakoj sjednici informisati članove Predsjedništva BiH o tome dokle se došlo sa odgovorima na Upitnik.

“Očekuje se da Upitnik bude popunjen do kraja avgusta i predat na prevođenje. Realno je da posao u vezi sa prevođenjem bude gotov do kraja septembra”, smatra Čović.

Čović je juče, zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika, otkazao ranije najavljeni radni ručak političkih lidera u BiH.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.