Čitaoci “Tajma”: Putin najuticajniji na planeti

April 14, 2015, 8:07 am

Putin je osvojio 6,95 odsto glasova čitalaca, što je više od svih političara, društvenih ili vjerskih lidera na listi, navodi agencija. Glasanje je završeno u petak, rezultati su objavljeni sada, a planirano je da 16. aprila bude objavljena lista po izboru redakcije.

Dalaj-lama na listi ima 1,7 odsto glasova, poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja 1,5 odsto, američki predsjednik Barak Obama 1,4 odsto, dok su predsjednik Kine Sji Djinping i Sirije Bašar el-Asad, kao i njemačka kancelarka Angela Merkel dobili približno po 0,9 odsto čitalačkih glasova.

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton koja je u nedjelju najavila da će se kandidovati za budućeg šefa države, ima 0,8 odsto glasova, dok ukrajinski predsjednik Petro Porošenko ima 0,7 odsto, navodi ruska agencija.

Na drugom mestu liste nalazi se Li Će-rin poznatija po imenu Si-El – južnokorejska pevačica grupe “2NE1”, sa oko 6,9 odsto glasova, dok je Lejdi Gaga na trećem mjestu sa 2,6 odsto glasova.

Navodi se da je 57,38 odsto učesnika ankete glasalo sa teritorije SAD, 5,54 odsto iz Kanade i 4,55 iz Velike Britanije, navodi TAS S.

“Tajm”, koji izlazi od 1923. godine, rejting objavljuje od 1999. godine a na listi su ljudi za koje čitaoci smatraju da njihovi postupci imaju najviše uticaja na situaciju u svijetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.