CIK objavio kompletne kandidatske liste, poznato ko će sve učestvovati na izborima

August 5, 2022, 3:10 pm
Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je na zvaničnoj stranici kompletne liste svih stranaka koje će učestvovati na Opštim izborima u oktobru 2022. godine.

Na ovogodišnjim izborima građani će glasati za kandidate na nekoliko nivoa, tačnije za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, parlamente Srpske i FBiH, kao i za kantonalne skupštine u FBiH.

Na listi kandidata za pozicije predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske su Milorad Dodik ispred SNSD-a i Jelena Trivić iz PDP-a, te  Neđo Đurić iz SPS-a, Zoran Kalinić ispred stranke Naša priča Republika Srpska i Radislav Jovičić ispred DNS-a.

Tu su i Ljubiša Aladžić iz Srpske napredne stranke RS-FBiH „Za promjene“, Nikola Suvajac iz NS-a,  Dejan Pejić iz Liberalne stranke, Jusuf Arifagić iz stranke Za državu BIH, Davor Pranjić  iz koalicije HDZ BiH,HSP BiH,HKDU,HSP AS,HSP HB,HRAST,HDU, Alen Popović iz  Novog doba, Senad Bratić ispred Pokreta država, Vladimir Bijelić iz Stranke život, kao i Amir Reko iz Ekološke partije Republike Srpske.

Na listi su i nezavisni kandidati Ivan Begić, Dalibor Ivanović, Cvijetin Milivojević, Miroslav Ilić,  Milan Anđelić, Goran Milošević, Ana Dobrilović, Dušan Dragičević,  Ćamil Duraković, Gazmend Dačaj, Jelenko  Bubić, Miljan Smiljanić, Davor Despot, Duško Đurđević,  Slavko Dragičević , Igor Gašević i Slavko Sekulić.

Kada je riječ o srpskom članu Predsjedništva građani će imati priliku da glasaju za Željku Cvijanović (SNSD), Mirka Šarovića (SDS), Nenada Nešića (DNS), Borislava Bijelića (Stranka Život), te potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića koji nastupa pod koalicionim blokom Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda boriće se Denis Bećirović, Bakir Izetbegović te Mirsad Hadžikadić.

Za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda snage će odmjeriti Željko Komšić i Borjana Krišto.

Sve kandidate za ostale nivoe vlasti možete vidjeti ovdje.

Glassrpske.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.