“Cibona umire 1. juna,sahranimo je bar kako treba”

“Cibona umire 1. juna,sahranimo je bar kako treba”

Poverioci gube strpljenje, već 90 dana nekadašnji košarkaški gigant iz Zagreba ne ispunajav svoje finansijske obaveze. Kraj kluba mogao bi da bude 1. juna.

Aleksandar Petrović, selektor hrvatskih košarkaša, alarmirao je javnost da se bliži kraj ako novac ne počne da se isplaćuje poveriocima.

„Već dva meseca klub ne ispunjava obaveze i ukoliko se nešto ne učini klub će otiću u stečaj. Jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Imam informaciju da 1. juna Cibona ide u stečaj i da Cibone kakvu smo do sada poznavali više neće biti. Neće biti više kluba sa tim imenom, grbom, bogatom istorijom. Cibona kao takva više neće postojati“, rekao je Petrović za „Večernji list“.

On je u izjavio za portal 24 sata.hr bio prilično pesimističan.

„Pesimista sam, ali ako ne možemo da spasemo Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo“.

Petrović, koji je u klub došao 1976. godine kada je promenio ime i umesto Lokomotive postao Cibona, bio je igrač, pomoćni trener, potpredsednik i predsednik.

„Želim da pustim glas, da svi bude svesni da nestaje jedan veliki klub. Niko ništa ne plaća, a bojim se da to i jeste namera. Zato pozivam navijače da dođu i da se od Cibone oproste obučeni u nešto plavo. Druga polufinalna utakmica plej-ofa protiv Šibenika mogla bi da bude poslednja u Zagrebu, a ako ne bude, onda bi to mogla da bude neka od finalnih utakmica sa Cedevitom. Oko nas je mnogo patetike i populizma, ali ove reči to nisu. Mi smo možda, doslovno, svedoci poslednjih utakmica jednog velikog kluba i to moramo dostojanstveno obeležiti. Zar da nam umre veliki brend, da ode u stečaj, a da niko ne pusti suzu?“

 

(B92)

Komentarišite

Your email address will not be published.